kock.jpg

Efterfrågan på yrkesgruppen påverkas positivt av det växande intresset för café- och restaurangbesök. Under flera år har för få valt att studera på gymnasieskolans restaurang- och livsmedelsprogram, vilket är en av de främsta anledningarna till att tillgången inte möter den ökande efterfrågan (enligt Arbetsförmedlingens yrkeskompass).

Aktuell utbildning

Yrke: Köksbiträde och kock
Förkunskapskrav: Svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper
Start: Augusti och januari
Sista ansökan: 1 juni, samt 1 november. Betyg och CV bifogas.
Studietid: Ekonomibiträde - en termin, kock - två terminer
Omfattning: Heltid
Ekonomi: Du kan söka studiemedel, läs mer på www.csn.se
Anordnare: Vuxenutbildningen Karlskrona
Studieort: Östersjöskolan, Drottninggatan 16, Karlskrona

Ansökan och kontakt

Vill du ansöka eller veta mer om någon av yrkesutbildningarna börjar du med att kontakta en av våra studie- och yrkesvägledare. Ansökan fylls i på Vuxenutbildningen, Norra Kungsgatan 24, Karlskrona. Du behöver ta med betyg samt CV. Detta görs vid ett personligt besök med en studie- och yrkesvägledare.

Så bokar du besök med Vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare

  • Är det här utbildningen för dig?

    För att göra ett bra arbete och trivas som köksbiträde eller kock kan det vara bra att ha eller utveckla några av dessa förmågor.

    Organisationsförmåga - det ingår i arbetet att kunna planera arbetet i köket.

    Samarbetsförmåga - som kock måste man kunna arbeta i lag tillsammans med andra i köket.

    Simultanförmåga - arbetet i kök kräver ibland att man kan göra flera saker samtidigt.

    Kreativ förmåga - att kombinera smaker och presentera mat på ett tilltalande sätt är kreativa delar av arbetet

    (Källa: Arbetsförmedlingens yrkesbeskrivning).

  • Studieplan

    Totalt 500 respektive 1 000 poäng

    Köksbiträde

    Service och bemötande 1: 100 p
    Hygienkunskap: 100 p
    Matlagning 1: 100 p
    Matlagning 2: 200 p

    Kock

    Matlagning 3: 200 p
    Livsmedels- och näringskunskap 1: 100 p
    Specialkost 100 p
    Frukost och bufféservering 100 p