För vem?

Fordonsvård och godshantering passar dig som är intresserad av och vill arbeta med att reparera fordon och maskiner, med biltvätt, rekonditionering av bilar och att köra truck.

Vad lär jag mig?

Hos oss får du grundläggande kunskaper och färdigheter inom fordonsvård och godshantering. Du blir förberedd för att arbeta med reparationer, tvätt, ”rekond” och att transportera gods med truck. Dessutom får du möjlighet att utveckla din serviceförmåga. Det är nämligen viktigt att kunna kommunicera och ta de kunder du möter på rätt sätt.

Hur lär jag mig?

På gymnasiesärskolan varvar vi teoretiska lektioner med praktisk undervisning under en fyraårsperiod. Du studerar i en miljö där du får möjlighet att lära och utvecklas i din egen takt och i samspel med andra. Det är dina behov och intressen som formar utbildningen och du får pröva att använda dina kunskaper i praktiken. Du gör praktik (APL) på arbetsplatser som har verksamhet inom något av ämnesområdena i ditt program. Under utbildningen spenderar du minst 22 veckor ute på praktik. När utbildningen närmar sig slutet fokuserar vi på att slussa ut dig i arbetslivet på ett bra sätt.

Bra att veta

Under dina 4 studieår på detta program så ingår minst 22 veckors praktik. Då hjälper vår praktiksamordnare dig att hitta en praktikplats som passar dig och hänger ihop med de ämnen du studerar. 

Programinformation

 • Kurser

  Kurser och poäng

  Engelska: 100 p
  Estetisk verksamhet: 100 p
  Historia: 50 p
  Idrott och hälsa: 200 p
  Matematik: 100 p
  Naturkunskap: 50 p
  Religionskunskap: 50 p
  Samhällskunskap: 50 p
  Svenska eller Svenska som andraspråk: 200 p
  Programgemensamma ämnen: 500 p
  Programfördjupning: 800 p
  Individuellt val: 200 p
  Gymnasiesärskolearbete: 100 p

 • Speciella ämnen för programmet

  Fordonsvård, fordonsteknik och godshantering.

 • Vad händer efter gymnasiet?

  Folkhögskola och Särvux

 • Exempel på yrken

  Bilrekonditionering och enklare fordonsreparationer på verkstad.

Kontakt

Rektor Gymnasiesärskolan

Tobias Garpenbeck

Ö Köpmangatan 10

371 32 Karlskrona