För vem?

För dig som är händig, teknisk och social. Fastighet är inriktningen för dig som vill jobba med skötsel av fastigheter. Flera av arbetsuppgifterna inom området innebär kontakter med exempelvis entreprenörer och boende, och därför är det viktigt att du har en god social förmåga och känsla för service. Det är en fördel om du trivs med att jobba både utomhus och inomhus.

Vad lär jag mig?

Hur det fungerar och vad du gör när det inte fungerar. Du lär dig om hur system i energitekniska anläggningar är uppbyggda. Du får också fördjupade kunskaper i service, drift och underhåll samt utomhus- och inomhusmiljö. Du lär dig att kommunicera med entreprenörer, beställare, boende och kunder.

Hur lär jag mig?

Förutom programmets teoretiska och praktiska kurser ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande, i minst 15 veckor. Under praktiken får du stöd och hjälp av utbildade handledare ute på arbetsplatserna.

 • Kurser och poäng
 • Inriktningar

  Inriktningen finns på Törnströmska gymnasiet.

  Andra inriktningar på VVS- och fastighetsprogrammet:

  • VVS
 • Vad händer efter gymnasiet?

  Det finns möjlighet för vidareutbildning inom yrkeshögskolan, universitet och högskolor. För grundläggande behörighet till högskolestudier behöver du komplettera din utbildning på gymnasiet med ytterligare kurser, vilket du kommer erbjudas att göra. 

 • Exempel på yrken

  Fastighetsskötare, fastighetsvärd.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Jeanette Andersson

Kontakt