informations- och medieteknik.jpg

För vem?

Programmet passar dig som har ett starkt intresse för teknik och tekniska lösningar. Du bör vara intresserad av matematik och naturvetenskapliga ämnen. Utbildningen utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Det är också bra om du är nyfiken på teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling.

Vad lär jag mig?

Du får lära dig att undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och processer. Inriktningen ger dig kunskaper och färdigheter i informations-, kommunikations-, och medieteknik. Vi tittar närmare på datorkommunikation, programmering, digitala media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

Hur lär jag mig?

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik blandar teori med praktiskt innehåll. Som elev hos oss skaffar du dig kunskap genom att du får låna en kraftfull dator som du använder under din studietid. Du lär dig också att programmera för olika applikationer.

 • Kurser och poäng
 • Inriktningar

  Inriktningen finns på Ehrensvärdska gymnasiet och Vilhelm Mobergsgymnasiet.

  Andra inriktningar på Teknikprogrammet:

  • Teknikvetenskap
  • Produktionsteknik
 • Vad händer efter gymnasiet?

  Efter utbildningen har du möjlighet att söka eftergymnasiala utbildningar inom området data och teknik. Många av våra tidigare elever har fått arbete inom informations- och mediateknikområdet direkt efter utbildningen.

 • Exempel på yrken

  Civilingenjör, programmerare, spelutvecklare, andra teknikyrken inom till exempel datorbranschen, industrin.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Ann Gullin