För vem?

För dig som siktar på en framtid full av sötebrödsdagar. Vill du att din gymnasietid ska genomsyras av kreativitet och skapande? På Restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning Bageri och konditori finns möjligheten för dig att få utlopp för detta.

Möjligheterna till arbete efter studierna är mycket goda och du kan till exempel arbeta som bagare, konditor, inom caféverksamhet eller kallkök. Om du vill kan du även läsa in högskolebehörighet.

Vad lär jag mig?

Du får en bred utbildning inom bageri och konditori och får lära dig att baka allt från matbröd till wienerbröd i bageridelen. I konditoridelen arbetar du med klassiska och moderna tårtor, desserter, chokladpraliner samt konfektyr.

I specialiseringskursen Skapande konditori får du även möjlighet att utveckla din estetiska och kreativa ådra med tårtskapande, chokladskapande, specialkakor och specialarbeten. 

Hur lär jag mig?

En stor del av utbildningen består av praktiskt arbete i vårt eget bageri/konditori. En dag i veckan har vi också öppet i vårt café/butik där eleverna turas om att sköta försäljning med allt vad det innebär.

Du genomför också en del av utbildningen ute i branschen med så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under din utbildning har du även traditionella lektioner där du arbetar med våra ämnen teoretiskt.

 • Kurser och poäng
 • Inriktningar

  Inriktningen Bageri och konditori (RLBAG) finns på af Chapmangymnasiet.

  Andra inriktningar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet:

  • Kök och servering
 • Vad händer efter gymnasiet?

  Du har goda möjligheter att få jobb direkt efter gymnasiet, men också möjlighet att läsa upp grundläggande behörighet för vidare studier under din tid hos oss, för att senare söka dig vidare till utbildningar på högskola/universitet.

 • Exempel på yrken

  Bagare, konditor, kallskänka.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare lärlingsutbildningen

Linnea Liinanki

Kontakt