Industritekniska programmet

Inriktning svetsteknik - INSVEOL

För vem?

Svetsteknik är lärlingsutbildningen för dig som vill ligga i framkant inom industriteknik. Utbildningen bedrivs genom samarbete med SAAB Kockums. Efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbeta som svetsare i många olika yrken. Det kan även leda till arbete som godkänd, internationell svetsare. Låter det som något för dig?

Vad lär jag mig?

Du får kunskaper om och handlag med olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment. När du är klar med din utbildning finns goda chanser till anställning inom SAAB Kockums.

Hur lär jag mig?

Karaktärskurserna har samma innehåll som på skolans yrkesprogram. På lärlingsutbildningen lär du dig av yrkeslärare och handledare på företaget där du gör din praktik. Kontinuerligt under terminen stämmer du, handledare och din yrkeslärare av hur du utvecklas och hur du lär dig i de kurser du läser.

 • Kurser och poäng
 • Inriktningar

  Inriktningen finns på af Chapmangymnasiet.

  Andra inriktningar på Industritekniska programmet:

  • Driftsäkerhet och underhåll
  • Produktions- och maskinteknik

   

 • Vad händer efter gymnasiet?

  Efter avslutad utbildning finns goda chanser till anställning inom SAAB Kockums. De ställer i huvudsak samma krav som om du vore anställd, det vill säga du måste vara svensk medborgare och genomgå en läkarundersökning. 

 • Exempel på yrken

  Plåtslagare, svetsare

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Malin Petersson