industri svets.jpg

För vem?

För dig som snabbt vill ta dig ut i arbetslivet. Som lärling är mer än hälften av din utbildning förlagd på en arbetsplats.Inriktningen Svetsteknik är lärlingsutbildningen för dig som vill ligga i framkant inom industriteknik. Utbildningen bedrivs genom samarbete med SAAB Kockums. Efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbeta som svetsare i många olika yrken. Det kan även leda till arbete som godkänd, internationell svetsare. Låter det som något för dig?

Vad lär jag mig?

Du får kunskaper om och handlag med olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment. När du är klar med din utbildning finns goda chanser till anställning inom SAAB Kockums.

Hur lär jag mig?

Som elev på lärlingsutbildningen har du samma ämnesplaner och du kan ta ut samma yrkesexamen som på ett skolförlagt yrkesprogram. Skillnaden är att du som lärling tillbringar mer än hälften av utbildningstiden på en arbetsplats (APL). På lärlingsutbildningen lär du dig av yrkeslärare och handledare på arbetsplatsen där du gör din utbildning. Kontinuerligt under terminen stämmer du, handledaren och din yrkeslärare av hur du utvecklas och hur du lär dig i de kurser du läser.

 • Kurser och poäng
 • Inriktningar

  Inriktningen finns på af Chapmangymnasiet.

  Andra inriktningar på Industritekniska programmet:

  • Driftsäkerhet och underhåll
  • Produktions- och maskinteknik

   

 • Vad händer efter gymnasiet?

  Efter avslutad utbildning finns goda chanser till anställning inom SAAB Kockums. De ställer i huvudsak samma krav som om du vore anställd, det vill säga du måste vara svensk medborgare och genomgå en läkarundersökning. 

 • Exempel på yrken

  Plåtslagare, svetsare

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare lärlingsutbildningen

Linnea Liinanki

Kontakt

Lärare lärlingsutbildning

Anders Marne

Kontakt

Koordinator lärlingsutbildningen

Lars Elmberg