Handels- och adminstrationsprogrammet

Inriktning, handel och service - HAHAN0L bedrivs som lärlingsutbildning.

För vem?

För dig som gillar möten, affärer och kommunikation. Inriktningen Handel och service passar dig som är serviceinriktad och tycker om att arbeta med och för människor. Det är en modern utbildning som ger dig kunskap om till exempel det senaste inom kundvård, kommunikation och försäljning på internet.

Vad lär jag mig?

Det ska vara enkelt och trevligt att vara kund. Du får lära dig hur du når ut till kunder, hur du håller dem nöjda och hur du skaffar fler. Under lärlingstiden träffar du människor varje dag och utvecklar din sociala förmåga. Du får också lära dig om sociala medier, kommunikation, försäljning och service, hur du blir anställningsbar och hur du startar företag.

Hur lär jag mig?

Observera, fråga, gör och gör om. Karaktärskurserna har samma innehåll som på skolans yrkesprogram. Skillnaden är att på lärlingsutbildningen lär du dig av yrkeslärare och handledare på företaget där du gör din praktik. Kontinuerligt under terminen stämmer du, handledaren och din yrkeslärare av hur du utvecklas och hur du lär dig i de kurser du läser.

 • Kurser och poäng
 • Inriktningar

  Inriktningen finns på Törnströmska gymnasiet samt som lärlingsutbildning på af Chapmangymnasiet.

  Andra inriktningar på handels- och administrationsprogrammet

  • Hotell och konferens
 • Vad händer efter gymnasiet?

  Högskole- och universitetsutbildningar inom exempelvis logistik och ekonomi, inrednings- och butikskommunikation, detaljhandelsprogrammet och butikschefsutbildning -inriktning mot textil och mode. Grundläggande behörighet till högskolan kräver komplettering med ytterligare kurser, vilket du kommer att erbjudas. 

 • Exempel på yrken

  Du kan arbeta inom försäljning (elektronik, kläder, resor och sportutrustning). Du kan också arbeta med IT, kundtjänst och marknadsföring.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Jeanette Andersson

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Malin Petersson

Kontakt