Så går det till

Lovskolan för årskurs 9 finns på Ronnebygatan 22 (Wattrang) i Karlskrona. Lovskolan för årskurs 8 finns på din egen högstadieskola. Du som läser på lovskolan behöver vara motiverad, vara närvarande på lektionerna och beredd på att lägga ner tid och arbete på dina studier. 

Lovskolan bygger på din studieplan som den ordinarie hemskolan gjort och som utgår från läroplanens mål och riktlinjer. Under lovet får du hjälp med ditt skolarbete av en personlig pedagog.

Du arbetar i en liten grupp tillsammans med andra elever. Du får prova olika arbetssätt och vara med och lägga upp undervisningen.

Om undervisningen

Undervisningen sker mellan klockan 08.00-12.00, men ansvarig och pedagoger stannar kvar en stund efter. Skolan bjuder på mellanmål och står för bussbiljetter.

Under sommarveckorna kan du som elev läsa flera ämnen. Varje dag motsvarar ungefär en veckas undervisning i ämnet under en termin.

Bedömning och betyg

Du får visa dina kunskaper genom att bland annat prov, uppsats och muntlig framställning. Vid bedömning följs kunskapskrav i kursplanen.

Om du som elev inte är klar med dina betyg innan slutgiltig antagning till gymnasiet, får du söka via reservantagningen.

Vad behöver jag ha med mig?

Du som elev ska ha med dig en arbetsplanering från din ordinarie lärare samt material eller dator från din hemskola. Skrivmaterial får du på plats.

Lovskolans tider vårterminen 2020

  • Sommarlovet 15-26 juni, för årskurs 9
  • Sommarlovet 11-18 juni, för årskurs 8

Så ansöker du

Kontakta din hemskola för att få hjälp med ansökan.

Kontaktuppgifter till de kommunala grundskolorna