Boendeparkering är ett alternativ till Trossökortet för dig som bor på Trossö eller Björkholmen. Boendeparkering är billigare än Trossökortet men gäller bara i någon av boendezonerna, antingen NV, SV, NÖ eller SÖ. Vilken boendezon du tillhör beror på var du är folkbokförd, du tilldelas en boendezon när du ansöker.

Ett tillstånd för boendeparkering garanterar ingen plats inom zonen, parkering sker i mån av plats.

Se boendezonerna på karta, pdf 4,2 MB

Tillståndet börjar gälla direkt och är giltigt i tolv månader

Ditt tillstånd börjar gälla direkt efter att du har skickat in ansökan. Tillståndet förnyas inte automatiskt men efter elva månader kan du ansöka om en ny tolvmånadersperiod. När 12-månadersperioden är slut söker du tillstånd på nytt.

Det går bara att ha ett tillstånd för boendeparkering per person men det går att logga in och ändra det fordon som tillståndet ska gälla för. Om du vill byta fordon som tillståndet ska gälla för, behöver du logga in via webben.  Du kan också avsluta din boendeparkering när som helst. 

Kostnad

Kostnaden för tillståndet är 150 kronor per 31-dagarsperiod och debiteras månadsvis.

För att få ett tillstånd krävs att:

 • du är folkbokförd inom någon av boendezonerna NV, NÖ, SV och SÖ
 • det är du som använder den bil tillståndet gäller
 • du har körkort

Undantagna fordon

Boendeparkering gäller inte om fordonet är avställt eller har körförbud. Det gäller inte heller för fordon som väger mer än 3,5 ton, traktorer, motorredskap eller frikopplade släp.

Villkor för boendeparkering, pdf 104 kB

Följ anvisningarna på skyltarna

Boendeparkering gäller inte i röd zon utan bara där det finns en skylt som visar att det är tillåtet. Trossökortet och timparkering gäller som vanligt och berörs inte av skyltarna för boendeparkering.

Trossökort eller boendeparkering?

Trossökort och boendeparkering är två olika alternativ för dig som har behov av månadsparkering. Du väljer själv vilket alternativ som passar dig bäst.

Boendeparkering kostar 150 kronor i månaden och gäller bara i den boendezon du är folkbokförd i (antingen NV, SV, NÖ eller SÖ). Trossökortet kostar 300 kronor i månaden men då kan du parkera var du vill inom grön zon.

Behöver du hjälp att komma igång?

Kontakta kundtjänst för parkering om du har frågor om boendeparkering eller till exempel behöver hjälp med att skapa ett konto för kunna göra ansökan.

Kundtjänst för parkering
Telefon: 0455-30 30 20 eller e-post: support@parkerat.se

Om du saknar dator eller behöver personlig hjälp är du välkommen att besöka kommunens reception på Östra Köpmansgatan 1 A. Telefon: 0455-30 30 00.

Logga in och ansök om boendeparkering

 • Så fungerar det

  Du ansöker genom att logga in på "Parkera i Karlskrona" och välja fliken Boendeparkering. Logga in med samma uppgifter som du använder för att logga in i parkeringsappen. Om du inte har inloggningsuppgifter sedan tidigare behöver du först skapa ett konto.

  I ansökan om boendeparkering fyller du i ditt personnummer och det registreringsnummer som tillståndet ska gälla för. Tillståndet börjar gälla direkt.

 • Om dina personuppgifter

  När ditt ärende handläggs behandlas dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen, även kallad GDPR (General Data Protection Regulation).

  Inlämnade uppgifter är allmän handling och kan lämnas ut i enlighet med offentlighetsprincipen. Detta gäller inte om ditt ärende är sekretessbelagt enligt offentlighets- och sekretesslagen.

  Läs mer om hur personuppgifter behandlas av Karlskrona kommun

Logga in (eller registrera dig)