Karlskrona kommun och Frivilliga resursgruppen har sedan början av coronapandemin samarbetat för att erbjuda hjälp till människor som är 70 år och äldre. Många vardagshjältar har valt att bidra med att exempelvis transportera mat och medicin åt äldre personer. Nu utökas verksamheten till att även erbjuda ledsagning till och från vaccinationen som sker på vårdcentralen.

Karlskrona kommun och Frivilliga resursgruppen söker dig som kan tänka dig att följa med en äldre person när han eller hon ska vaccineras. Vi söker även dig som är 70 år och äldre och är i behov av hjälp. Att få hjälp är helt kostnadsfritt.

Anmäl ditt intresse

Du anmäler dig som volontär genom att fylla i ett digitalt formulär, som du kommer till genom att klicka på den här länken.

Din intresseanmälan går då till Frivilliga resursgruppen, som samordnar frivilliga och matchar dem mot de behov som finns. Du som är i behov av hjälp tar kontakt med kommunens seniorrådgivare på telefonnummer 0455-30 30 64.

Som volontär kommer du att få likadan skyddsutrustning som personalen inom kommunens äldreomsorg använder.

Förstärkt resurs

FRG är en del av Civilförsvarsförbundet. Avtalet mellan dem och kommunen innebär att FRG finns till hands när de ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen.

Läs mer om hur Karlskrona kommun arbetar med frågor relaterade till coronapandemin på karlskrona.se/corona.

För mer information:
Therese Stjerna
Avdelningschef Hälsa och förebyggande, äldreförvaltningen Karlskrona kommun
Telefon: 0455-32 19 06