Många anmälde sitt intresse och sju valdes ut som fick hämta ut en begagnad cykel var att styla om utifrån cykelkampanjens tema ”Cykla på ditt sätt”. De omstylade cyklarna kommer under sommaren att ingå i en popup-utställning som startar idag i och med att den första cykeln ställts ut på Ronnebygatan, vid Klaipedaplatsen. Därefter kommer varje ny cykel att ställas ut under en vecka på olika platser i centrala Karlskrona. 

Först ut är cykeln ”Nostalgi” skapad av Tintin Lindkvist Nielsen. Cykeln finns att beskåda på Ronnebygatan vid Klaipedaplatsen mellan den 29 juni och den 6 juli. Tintin beskriver sin skapandeprocess på följande sätt: 

- Jag började med att fundera på min relation till cyklar. Ord som frihet, lekfullhet och barndom dök upp i mitt huvud. Jag tyckte att mönstret på cykelkorgen påminde om en glasstrut vilket fick mig att vilja skapa en fantasifull glassexplosion över cykeln. Det blev som en verklighetsflykt in till en nostalgisk och surrealistisk dröm.

Nanna Lindell, projektplanerare på Karlskrona kommun, berättar mer om kampanjen:

- Kampanjen ”Cykla på ditt sätt” vill lyfta olika typer av cyklister och bredden av användningsområden en cykel kan ha. Genom den ”vandrande” cykelutställningen ”Styla om en cykel” vill Karlskrona kommun ta alla nyfikna ut på en tur runt om i Karlskrona för att både upptäcka omgivningen och våra omvandlade/omstylade cyklar. Kommunen hoppas på att inspirera fler till att ge sig ut och cykla och samtidigt tipsa om hur du kan göra din cykel lite mer personlig – så att du kan cykla på ditt sätt helt enkelt!

Popup-utställningen pågar mellan den 29 juni och den 17 augusti. En samlad utställning av cyklarna kommer sedan ske under Trafikantveckan, den 16-23 september. Då koras även vinnaren av den mest kreativa cykelomvandlingen.

Platser och datum för utställningen:

1. Ronnebygatan (Klaipedaplatsen), 29 juni-6 juli

2. Amiralitetsparken, 6-13 juli         

3. Stumholmen (badplatsen), 13-20 juli         

4. Hoglands park, 20-27 juli                         

5. Borgmästaregatan, 27 juli-3 augusti                  

6. Stortorget, 3-10 augusti                                    

7. Stakholmen, 10-17 augusti    

Under sommaren kommer bilder på de omvandlade cyklarna läggas upp på: karlskrona.se/stylaomencykel  

Mer information:
Nanna Lindell 
Projektplanerare, Karlskrona kommun 
nanna.lindell@karlskrona.se 
0455-32 12 57