- Det känns jätteroligt att ännu en gång ha fått ett kvitto på att Karlskrona är bland de bästa i landet på att använda digitalisering i vårt förändringsarbete och för att skapa en smartare välfärd. Vi var finalister 2017 och nu siktar vi på att gå vidare i årets urval och förhoppningsvis nå hela vägen fram, säger Fredrik Sjölin, utvecklingschef IT i Karlskrona kommun

Till Sveriges Digitaliseringskommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet. 

Bakom utmärkelsen står Sveriges Kommuner och Landsting, DIGG – Myndigheten för digital förvaltning, Infrastrukturdepartementet, Vinnova, IT&Telekomföretagen, PwC, Telia och Kvalitetsmässan.

Utmärkelsen delas ut vartannat år och Karlskrona kommun är nominerad till årets utmärkelse tillsammans med nio andra kommuner. 

De utvalda kommunerna kommer under våren att besökas av experter vid SKL och delar av juryn som den 29 maj utser 3-5 kommuner som går vidare för slutnominering. Vinnare tilldelas priset på Kvalitetsmässan den 12 november. 

Läs mer mer om nomineringarna till Sveriges Digitaliseringskommun 2019

För mer information

Fredrik Sjölin
Utvecklingschef IT, Karlskrona kommun
fredrik.sjolin@karlskrona.se
0455-30 47 66