Familjehemmet är en vanlig familj som har engagemang, intresse, tid och möjlighet att ta emot barn eller ungdomar som extra familjemedlemmar. Det kan vara en släkting eller en person som du känner eller en helt okänd familj som blir familjehem. Det kan vara för en kortare period eller under hela uppväxten.

Alla som blir familjehem är godkända av socialnämnden. Kontakta socialtjänsten om du har behov av familjehem.

Vem får komma till ett familjehem?

Barn och ungdomar som saknar en trygg och fungerande hemsituation kan behöva familjehem. Det kan bero på att dina föräldrar saknar förmågan att ge tillräcklig omsorg och omvårdnad. Det kan också bero på att dina föräldrar drabbats av sjukdom, har psykisk ohälsa, missbruk eller andra orsaker som gör att de inte klarar av att ta hand om dig. 

Vill du bli familjehem?

Har du ett rymligt hjärta, tid och engagemang? Då kan du vara den vi söker. Du kan göra skillnad. Det finns många barn och ungdomar som av olika anledning inte kan bo hemma eller som har flytt till Sverige utan sina föräldrar. De behöver komma till ett hem med stabila och trygga vuxna som vill öppna upp sitt hem och ta emot dem. Socialförvaltningen i Karlskrona är i behov av fler familjer som kan tänka sig att vara familjehem.

Ta kontakt med oss

Här kan du göra en intresseanmälan om att bli familjehem 

Vad innebär familjehem?

Som familjehem är du en del av barnets liv, för en kortare eller längre period, ibland under hela dess uppväxt. Du behöver ha fysisk plats för ett barn i ditt hem och vara beredd att samarbeta med barnets biologiska nätverk och Socialtjänsten.

Barn är olika och har olika behov och därför behövs olika slags familjer. Du kan vara gift, sambo, ensamstående med eller utan barn, bo i hus eller lägenhet. Det viktiga är att du har en vilja och tid att engagera dig i barnet/ungdomen.
Behovet är stort och det finns barn i alla åldrar som behöver familjehem.

Som familjehem kommer din familj att bli erbjuden att delta i utbildningen "Ett hem att växa i", som rekommenderas av Socialstyrelsen.