Anpassad_Webb_28226800-little-girl-picking-small-yellow-flower.jpg

Har du ett rymligt hjärta, tid och engagemang? Då kan du vara den vi söker. Du kan göra skillnad.

Det finns många barn och ungdomar som av olika anledning inte kan bo hemma eller som har flytt till Sverige utan sina föräldrar. De behöver komma till ett hem med stabila och trygga vuxna som vill öppna upp sitt hem och ta emot dem.

Vad innebär familjehem?

Som familjehem är du en del av barnets liv, för en kortare eller längre period, ibland under hela dess uppväxt. Du behöver ha fysisk plats för ett barn i ditt hem och vara beredd att samarbeta med barnets biologiska nätverk och Socialtjänsten.

Barn är olika och har olika behov och därför behövs olika slags familjer. Du kan vara gift, sambo, ensamstående med eller utan barn, bo i hus eller lägenhet. Det viktiga är att du har en vilja och tid att engagera dig i barnet/ungdomen.

Som familjehem kommer din familj att bli erbjuden att delta i utbildningen "Ett hem att växa i", som rekommenderas av Socialstyrelsen.

Behovet är stort och det finns barn i alla åldrar som behöver familjehem. Kontakta oss så berättar vi mer om uppdraget eller lämna din intresseanmälan redan nu.

Intressanmälan

Här kan du göra en intresseanmälan om att bli familjehem 

Kontaktfamilj och kontaktperson

Vi söker även kontaktfamiljer och kontaktpersoner till barn och ungdomar. Kontakta oss så berättar vi mer om de olika uppdragen. Alla uppdrag ser olika ut och vi arbetar mycket med rätt matchning både för er och för barnets skull.