webb_sandra.jpg

Våren 2020 har varit en svår, allvarlig och utmanande period för hela vårt samhälle. Den pågående coronapandemin har ställt vårt samhälle och vår kommun inför svåra prov och tuffa utmaningar.

Krisen är inte över. Fortfarande är det mycket viktigt att vi följer myndigheternas rekommendationer och tar extra stor hänsyn till varandra. 

I den rådande situation vi går igenom är nog sommaren och sommarledigheten särskilt efterlängtad.
Jag vill i min roll som kommunstyrelsens ordförande önska alla invånare och besökare i vår fantastiska kommun en riktigt skön, avkopplande och trygg sommar.

Håll i, håll ut och fortsätt att hålla avstånd. Det är tillsammans vi kommer att ta oss ur krisen.
Glöm inte att tvätta händerna, stötta vårt lokala näringsliv och njuta av sommar, vänner, familj och upplevelser på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Jag kommer att ha beredskap en stor del av sommaren för att, om det behövs, kunna fatta beslut om situationen så kräver. Att vara kommunstyrelsens ordförande innebär att alltid och i alla lägen se till invånarnas bästa.

För oss kommer denna sommar att vara annorlunda och för flera innebär det kanske kortare semester, en tuffare arbetssituation eller arbete hemma, utan några längre resor. Vi har alla på ett eller annat sätt fått ändra på redan bestämda planer och anpassa oss till den pågående pandemin.

Från Karlskrona kommuns sida gör vi det som är möjligt för att det ska bli så bra som möjligt. Bland annat erbjuder vi många unga personer ett första sommarjobb, även om det i rådande situation inte är möjligt att som ung arbeta i omsorgen.

Jag och min familj kommer att göra som så många andra och ”hemestra” i sommar. Vi kommer kolla badtempen på karlskrona.se och målet är att besöka så många badplatser i vår kommun som möjligt.
Vi kommer att ägna ledigheten till att besöka välkända pärlor och upptäcka nya smultronställen i Karlskrona och övriga Blekinge.

Säkert har du ett eget favoritsmultronställe i vårt Karlskrona. Vill du så dela gärna med dig av det i sociala medier. 

Glad sommar och var rädda om varandra!

Sandra Bizzozero
Kommunstyrelsens ordförande