E-sport är en förkortning av elektronisk sport. Det är ett samlingsnamn för alla tävlingar som utförs i en virtuell miljö.

Sedan ett par år tillbaka har gymnasieelever i Karlskrona möjlighet att studera e-sport som idrottsprofil, vilket innebär träning på skoltid en till två gånger i veckan.

Den utbildningen bedrivs i samarbete med Area Academy och nu utökas samarbetet till att även erbjuda ungdomar gratis e-sportträning kvällstid två dagar i veckan.

Träningen är för barn och ungdomar mellan 12 och 19 år. Den är kostnadsfri och anpassad för alla skicklighetsnivåer. Den blir en möjlighet för ungdomar att träffa nya spelare och få hjälp av några av Sveriges bästa e-sportscoacher.

– E-sporten är inte bara det snabbast växande communityt i världen, det är även en plattform till kunskap och världsledande när det kommer till utveckling inom kommunikation. Inom e-sporten tas hundratals beslut per minut, i allt ifrån individuella situationer till mer lagbaserade. Här lär sig ungdomarna självutveckling via egenskaper som i dag är väldigt aktuella för arbetsmarknaden och kommande framtidsyrken, säger Tommy Ingemarsson, som är vd på Area Academy. 

Träningen kommer att äga rum online på måndagar och onsdagar, klockan 18.00–19.30.

Anmäl dig genom att registrera dig kostnadsfritt på www.areaacademy.nu.

För mer information:
Mats-Peter Krantz
Verksamhetschef, gymnasieskolan, Karlskrona kommun
Telefon: 0455-30 41 48