Magnus Sandell, seniorrådgivare, Lisbeth Jonsson, Frivilliga resursgruppen, Sirpa Hjelm, kvalitetsutvecklare på äldreförvaltningen och Slaven Maras, anhörigkonsulent.

Folkhälsomyndigheten uppmanar i dagsläget personer som är 70 år och äldre att begränsa sina nära kontakter med andra så långt som möjligt under en tid framöver.

Karlskrona kommun har sedan tidigare öppnat två telefonnummer dit äldre personer, anhöriga och närstående kan ringa och ställa frågor relaterade till situationen att behöva hålla sig hemma. Numren är 0455-30 30 64 (seniorrådgivaren) eller 0455-30 50 86 (anhörigkonsulenten). 

Med start i dag, onsdagen den 25 mars, påbörjas även ett samarbete mellan kommunen och Frivilliga resursgruppen (FRG). Du som kan tänka dig att hjälpa till som volontär är välkommen att anmäla intresse genom att fylla i en digital blankett, som du hittar här, eller kontakta Frivilliga resursgruppen på telefonnummer 0455-32 15 61, vardagar mellan klockan 10.00 och 13.00.

Exempel på uppgifter som behöver utföras är att transportera mat eller medicin, men det kan även vara något så enkelt som att vara en social kontakt för en person i en riskgrupp som just nu håller sig isolerad.

FRG samordnar frivilliga och matchar dem mot behoven som personer i riskgrupper har uppgett sig ha. Kommunens chaufförsservice, fixarservice och transportservice har anslutit sig och deras hjälp matchas också via FRG.

FRG är en del av Civilförsvarsförbundet som i mars 2019 tecknade ett fyraårigt avtal med Karlskrona kommun. Avtalet innebär att FRG finns till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen.

Här kan du läsa mer om Karlskrona kommuns arbete relaterat till coronaviruset och covid-19.