Från och med den 12 januari 2021 är det möjligt att reservera medier igen på biblioteken i Karlskrona.

Som låntagare ringer du till aktuellt bibliotek och bestämmer tid för avhämtning av reserverade medier. Telefontid är måndag till fredag klockan 10.00–16.00. Utlämning av reserverade medier sker enbart på stadsbiblioteket, Jämjö bibliotek och Lyckeby bibliotek. Utlämning sker utomhus, vid bibliotekets entré vid uppvisande av giltig legitimation. Ange namn på eventuellt bud, som måste kunna uppvisa giltig legitimation.

I övrigt kommer samtliga folkbibliotek i Karlskrona kommun att hålla stängt för fysiska besök till och med den 24 januari 2021. Våra Meröppna bibliotek kommer också att vara stängda under denna period.

Service som biblioteken i Karlskrona erbjuder:

  • Boken kommer-leveranser, till de låntagare som är berättigade till det, fortsätter.
  • Bibliotekets personal är tillgänglig för frågor och hjälp måndag till fredag klockan 10.00–16.00 på telefon 0455-30 34 60 och mejl; stadsbiblioteket@karlskrona.se. I övrigt hänvisar vi till bibliotekets hemsida, bibliotek.karlskrona.se för att se och hantera dina lån.
  • Digital hjälp via Karlskrona DigidelCenter går att få måndag till fredag klockan 10.00–16.00 på telefon 0455-30 31 42 och mejl; digidelcenter@karlskrona.se. Det går också att få hjälp via videosamtal, Skype. Boka tid via DigidelCenters telefon eller mejl.
  • Det är fortfarande möjligt att som låntagare låna e-böcker och e-ljudböcker via Biblio samt strömma och se film via Viddla.
  • Våra bokinkast är öppna så att du kan återlämna medier som du har lånat.

Inga kravutskick kommer att ske under denna period och inga övertidsavgifter tillämpas.

Det kommer inte att finnas möjlighet att låna dator, skriva ut, kopiera eller skanna på biblioteket. Den som behöver hjälp i ett specifikt myndighetsärende att skriva ut handlingar eller att använda en myndighets e-tjänster hänvisas till Statens servicecenter, Stora Möllebacksgränd 10 i Karlskrona, telefon 0771-45 10 00.