kvalitetspris1200_627.jpg

Kvalitetspriset delas ut på äldreförvaltningens medarbetardagar och ska gå till en person eller en grupp inom äldreomsorgen i Karlskrona. Äldrenämnden utser pristagare, förstapriset är 10 000 kronor, andrapriset 5000 kronor och tredjepriset 2000 kronor. Priset delas ut av vice ordförande i äldrenämnden, Kent Levén.

Motiveringen lyder:
Hasslö-Björkhaga hemtjänst ger personer med stöd i hemmet och anhöriga ett individuellt bemötande. Ett möte med förståelse, respekt, medkänsla och noggrannhet. Arbetsgruppen är lösningsfokuserade med glimten i ögat och visar engagemang och sprider en positiv anda. Här blir en önskan om att bada i havet eller en cykeltur runt barndomshemmet sann - insatser som är guld värd för den enskilde.

Andra plats går till värdegrundsinstruktörerna och tredje plats går till Hammarbygårdens omvårdnadsboende och Lyckeby hemtjänst.

Terapihundarna Skrollan och Nova får ett specialpris för sitt fantastiska arbete som motiverar och stimulerar till aktivitet.
Från motiveringen:
"En blick med trofast uttryck, en nos som möter en hand. Den värme och kärlek som möter flyttar fokus för den som behöver lugn ibland."