hairdresser-3173438_1920.jpg

Coronapandemin har slagit hårt mot det lokala näringslivet. Karlskrona kommun har därför sedan tidigare fattat en rad beslut för att stödja lokala företag. Ett av besluten, som krisledningsnämnden fattat beslut om, är att kommunen inte kommer att ta ut några tillstånds- och tillsynsavgifter för servering av livsmedel och alkohol. Det är ett sätt att underlätta för lokala restauranger, kaféer, matvagnar, gatukök och cateringfirmor. Beslutet om lättnader kommer även att gälla för lokala företag som producerar varor till restauranger exempelvis gårdsbutiker, små bryggerier och grossister.

När krisledningsnämnden sammanträdde under tisdagsmorgonen fattades beslut om att utöka lättnaderna inom tillsynsavgifterna till att även gälla krisdrabbade företag inom hälsoskydd. Det innefattar bland annat frisörer, tatuerare och företagare som arbetar med hudvård och fotvård som omfattas av hälsoskyddstillsyn.

– Karlskronas företag är otroligt viktiga för hela vår kommuns utveckling och just nu kämpar många av dem för sin överlevnad. Kommunen kommer göra det vi kan för att stötta och hjälpa utsatta företag genom den kris som coronapandemin innebär, säger Sandra Bizzozero, kommunstyrelsens ordförande.