”Glimt av världsarvet” är en ny serie med sex korta filmer om världsarvet, vilka ger en unik inblick i Karlskronas historia och kulturmiljöer. I de olika avsnitten kan du följa med på en resa in i några av världsarvets gömda historier och kulturmiljöer.

Från och med Kulturarvsdagen den 11 september publiceras en ny film per vecka på Karlskrona kommuns hemsida. Den sista filmen lanseras under Världsarvsdagarna som pågår den 23 till 25 oktober.

Här kan du se serien ”Glimt av världsarvet” där det första avsnittet nu finns tillgängligt.

Filmerna har skapats för att sprida kunskap och nyfikenhet om världsarvsstaden Karlskrona och dess historia och lyfter mindre kända delar av den unika världsarvsmiljön.

Med filmerna tillgängliggörs världsarvet på ett nytt och annorlunda sätt, vilket är särskilt viktigt i tider med social distansering. Nu kan alla följa med på guidade turer, lyssna på berättelserna och uppleva världsarvsstaden hemifrån.

Karlskrona kommun har tagit fram serien med filmer i samverkan med Blekinge Museum, Marinmuseum och Region Blekinge, som alla ingår i världsarvsrådet. 

Karlskronas stadsplan med unika varvs- och befästningsmiljöer gav staden världsarvsstatus år 1998. Karlskrona är ett unikt exempel på en välbevarad europeisk örlogsstad. Vart du än går i staden möts du av imponerande arkitektur och mer än 300 år av historia att upptäcka.

Kontakt:
Elena Peverada, världsarvssamordnare i Karlskrona kommun
0455-32 15 43