Från fredag till söndag den 18 till 20 september mellan klockan 10.00-15.00 blir det aktiviteter för hela familjen i Karlskrona. Under Trafikantveckans tre bilfria dagar kan du uppleva vad som kan göras i en bilfri miljö. En del av Hantverkaregatan på Trossö stängs av och fylls med utställningar, aktiviteter och annat som visar vilka möjligheter som uppstår när gator blir fria från bilar.

Under Trafikantveckan har du även möjlighet att lyssna på en föreläsning om hur tågresande kan vara en del av en hållbar framtid. Du kan också följa en digital konferens om hållbar delad mobilitet där Johan Wester är konferencier. Under konferensen presenterar Karlskrona kommun hur hållbara transportlösningar kan bli en bra affär även i mindre städer. Konferensen är fylld av presentationer och föreläsningar av experter på området samt paneldebatter med inbjudna gäster och politiker.

Trafikantveckan är ett årligt återkommande europeiskt initiativ där folkhälsa och livskvalitet står i fokus. Både klimat och invånare gynnas genom aktiviteter som främjar och uppmuntrar till miljövänligt resande och hållbara transporter.

Varje år har Trafikantveckan ett specifikt tema och årets tema är ”Fossilfria resor till alla”.

Här hittar du hela programmet och kan läsa mer om Trafikantveckan.