Ebba Berglins pappa Stefan Berglin var på plats för att ta emot priset åt Ebba. Hon delade priset med Sebastian Karlsson. Det delades ut av Elina Gustafsson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

 

Idrottspriset delas varje år ut till den man, kvinna eller lag som stått för den bästa idrottsprestationen under det gångna året. Mottagaren av priset ska vara bosatt i Karlskrona kommun och vinnaren utses av kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. 

2019 års pris delades ut av Elina Gustafsson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i samband med kommunfullmäktiges sammanträde på torsdagen.

Pristagarna Sebastian Karlsson, från Karlskrona simsällskap, och Ebba Berglin, från KA 2 IF och OK Orion, får dela på prissumman 40 000 kronor för sina fina insatser under 2019.

– 2019 års pristagare är en enormt duktig simmare och en så kallad dubbelidrottare, det vill säga en utövare av både friidrott och orientering. Vår simpristagare är en av Karlskronas absolut främsta inom paraidrotten. Han har på ett engagerat och envist sätt visat att hinder är till för att brytas och att allt går bara man visar lite jävlaranamma. Vår dubbelidrottare vill vi särskilt lyfta för att hon på ett utmärkt sätt har visat att det går att bli duktig på två idrotter. Man måste inte välja bort det ena för att bli proffs på det andra, säger Elina Gustafsson (S).

Ebba Berglin kunde själv inte vara på plats utan representerades av sin pappa Stefan Berglin.

Motiveringarna:

Sebastian Karlsson, Karlskrona simsällskap
”I flera år har Sebastian Karlsson presterat på en hög nivå och levererat många toppresultat inom parasimningen. 2019 är inget undantag där bland annat både SM-medaljer och medalj vid Special Olympic Games finns med på resultatlistan. Sebastian är också en bra kompis och en förebild för de yngre idrottarna.”

Ebba Berglin KA2 IF/OK Orion
”Att kunna prestera på hög nivå i två idrotter är i dag något unikt. Ebba Berglin radar upp fina resultat både som friidrottare och som orienterare. Ebba är en förebild för andra när hon visar att det med passion, talang och intresse är möjligt att kombinera två idrotter även när tävlings- och träningsnivån är hög.”