Näringslivsenheten på Karlskrona kommun

Karlskrona - porten österut

Många menar att Karlskrona ligger otillgängligt i hörnet av Sydsverige. Vi har valt att se det från ett annat håll. Karlskrona är porten österut. Det är ett strategiskt bra läge för de flesta branscher att finnas nära den expansiva regionen österut.

Vi har många samarbetsytor och välkomnar förstås dig att ta del av dem i vår ambition att fler företag ska välja vår region att etablera sig i.

Det attraktiva läget ger också fördelar i form av ökad tillgänglighet, lägre kostnader för hyror och mark samt ett attraktivt sjönära boende.   

Branscher som IT/Telecom och marinteknologi är stora i Karlskrona. Här finns såväl multinationella företag som enskilda entreprenörer som tillsammans skapar kraft och dynamik.

Vi har ett bra samarbete mellan kommun och näringsliv för att underlätta för företagen att expandera. Högskolan BTH är också en viktig del i kompetensförsörjningen.

Från Karlskrona är det nära

Med flyg, färja och tåg inpå knuten har vi goda förbindelser och goda förutsättningar att nå de miljontals människor som bor i vårt direkta närområde kring Östersjön.

Restider från Karlskrona:

  • Gdynia Polen - 10 timmar
  • Köpenhamn/Malmö - 3 timmar
  • Göteborg - 4,5 timmar
  • Ronneby flygplats - 30 min
  • Stockholm - 55 min från Ronneby flygplats

Karlskrona hamn

Karlskrona hamn är möjligheternas hamn. Karlskrona är bästa läget för transporter mellan Skandinavien och Polen, Baltikum, Ryssland och Asien.

Karlskrona hamn

Företag, organisationer och nätverk

Här hittar du en lista över de större företag, organisationer och nätverk som finns i Karlskrona kommun. I företagsregistret kan du själv söka alla aktiva företag och organisationer i kommunen. 

Företag, organisationer och nätverk