Parkering

I Karlskrona centrum parkerar du enklast med appen ”Parkera i Karlskrona”. Du kan också lösa parkering här på webben eller i parkeringsautomater runt om i centrum.

Parkeringar-i-city.jpg

Parkeringszoner och avgifter

 • Röd zon - timparkering
  13 kronor/timme. Vardagar klockan 09.00–16.00 samt dag före söndag och helgdag kl 10.00–14.00. Parkering max 4 timmar.

 • Grön zon – timparkering, Trossökort eller boendeparkering
  5 kronor/timme. Vardagar klockan 09.00–16.00. Dag före söndag och helgdag (till exempel lördagar) ingen avgift. Parkering upp till 7 dygn.

 • Boendezonerna NV, SV, NÖ och SÖ
  Boendezonerna ingår i grön zon, vilket betyder att du kan betala parkering per timme eller parkera med Trossökort. Skylten med boendezonen visar att det dessutom är tillåtet att parkera med ett giltigt tillstånd för boendeparkering i den aktuella zonen.

Karta med röd och grön zon samt alla parkeringsautomater, pdf 3,8 MB

Karta med boendezonerna NV, SV, NÖ och SÖ, pdf 4,2 MB

Betalningsalternativ

Betala per timme

Använd appen Parkera i Karlskrona för att starta och stoppa din parkering när du vill. Du kan även betala med mynt i alla parkeringsautomater och med betalkort i utvalda automater (se parkeringskartan).

Trossökortet

Trossökortet gäller i grön zon under 31 dagar. Kostnaden är 300 kronor. Trossökortet köper du i appen, här på webben eller i utvalda parkeringsautomater (se parkeringskartan).

Boendeparkering

Du kan ansöka om tillstånd för boendeparkering om du är folkbokförd på Trossö eller Björkholmen. Boendeparkering är billigare än Trossökortet men gäller bara i din boendezon.

Läs mer och ansök om boendeparkering

Ladda elbil

I Karlskrona finns totalt 17 laddplatser, varav fyra är snabbladdare där det går att ladda de flesta elbilarna på marknaden på 30 minuter. Du betalar för laddningen med appen.

Läs mer om laddning av elbil på Affärsverkens webbplats

Parkera bara där en skylt visar att det är tillåtet

Trossö och Björkholmen är en så kallad parkeringsförbudszon, vilket betyder att du bara får parkera där det finns en skylt som visar att det är tillåtet.

På de flesta gator är det parkeringsförbud klockan 8.00-10.00 en dag i veckan. Tiden används bland annat för städning och underhåll. Var uppmärksam på skyltarna på platsen där du parkerar.

Läs mer om olika skyltar och vad de betyder 

Logga in på Parkera i Karlskrona

 • Så fungerar det

  Du behöver registrera dig för att kunna logga in i Parkera i Karlskrona. Du använder samma uppgifter för att logga in på webben och i appen.

  Så fort du laddat ner appen och registrerat dig kan du. Inom sju dagar efter registreringen måste du fylla i dina betalningsuppgifter här på webben.

  Med appen kan du till exempel:

  • starta och stoppa timparkering
  • få påminnelse när parkeringstiden går ut
  • köpa Trossökort (31 dagars periodkort i grön zon)
  • ladda elbil

  På webben kan du:

  • köpa Trossökort, med eller utan inloggning (om du köper Trossökort utan att vara registrerad kan du inte flytta kortet till en annan bil).
  • ansöka om boendeparkering på Trossö/Björkholmen
  • se tidigare köp
  • registrera företagskonto för att administrera företagsbilar och hantera faktureringsuppgifter
 • Det här behöver du

  När du skapar kontot anger du namn, adress, kontakt- och betalningsuppgifter. När du ska parkera anger du också bilens registreringsnummer, du behöver ingen parkeringsbiljett eller lapp i rutan. Parkeringsvakten scannar registreringsskylten och ser då att du har betalt.

  Betalning

  De företag som vill skapa ett eget konto för att kunna köpa Trossökortet mot faktura behöver ange sitt företags organisationsnummer.

  Kostnaderna för dina parkeringar dras i slutet av varje månad. Det går att använda följande kort på webben och i appen: Maestro, MasterCard, VISA och VISA Electron.

  Kontakta kundtjänst om du hellre vill betala på faktura (fakturaavgift tillkommer).

  Tänk på att ditt betalkort måste vara aktiverat för köp på internet. Kontakta din bank om du är osäker eller behöver hjälp med det.

 • Om dina personuppgifter

  Vid handläggning av ditt ärende registreras och behandlas dina uppgifter i
  enlighet med Personuppgiftslagen (PuL).

  Dina inlämnade uppgifter är en allmän handling och kan lämnas ut i enlighet med offentlighets- principen. Detta gäller inte om ditt ärende är sekretessbelagt enligt offentlighets- och sekretesslagen.

  Läs om Personuppgiftslagen på Datainspektionens webbplats

Logga in

Olika typer av parkeringar

Kundtjänst för parkering

Öppettider

07.00 - 18.00 vardagar

10.00 - 14.00 lördagar