Vandringsutställning Sydform 

Miniatyrer i skala 1:5 visas i Kruthuset på Mjölnareholmen.

Sydform visades första gången 2002 och är en jurybedömd utställning för formgivare verksamma i Skåne, Blekinge och på Själland. Sydform 2018 har 16 deltagare och miniatyrer av möbler visas i Kruthuset på Mjölnareholmen.

Miniatyrutställningen är ett nytt grepp för Sydform som gör det lättare för formgivarna att ansöka. Det är en utställning som är lätt att transportera.

En målsättning är att skapa kontakter mellan möbel-industrin och formgivarna. Sydform kan för många formgivare vare en språngbräda i karriären, många är idag etablerade runt om världen.

Utställningen är öppen att ansöka till för alla verksamma formgivare, studenter och andra intressenter.

Samarbetspartners är Malmö Universitet, TAUSchool of arts and crafts, Stockholm furniture fair, Scauman & Nordgren Architects, Lunds Konst/Designskola och LTH Lund och Danmarks Designskole.

Julia & Sjörövarskatten

Ett riktigt piratäventyr för hela familjen!

Teater Carpa ger en interaktiv föreställning för hela familjen, där du får följa piraterna i jakten på den beryktade sjörövarskatten.

Tillsammans med den nyfikna flickan Julia träffar du under äventyret en rad underliga karaktärer. Fiskargubben Smee som bara lyckas få stövlar och plastpåsar på kroken och den mirakulöst nog levande 150-åringen Billy! För att inte tala om ilskna tant Söderlund, den pratglada papegojan Doris och inte att förglömma, den största skräcken av dom alla, Kapten Krok!

Låt dig förtrollas och i fantasin vakna till liv med Julia och Sjörövarskatten som är en upplevelse fylld av skratt, spänning, magi, sång och musik.

Piratäventyret Julia & Sjörövarskatten är baserat på klassiska berättelser som Peter Pan och Skattkammarön.

Regissör: Fabian Hedlund
Föreställningens längd: 45 minuter

Skärgårdssextetten

Konsert söndag den 7 juli och söndag den 28 juli, klockan 15.00

I Karlskrona har det sedan 1800-talet förekommit utomhuskonserter. Olika blåsorkestrar och ensembler har stått för musiken i Hoglands park och på andra platser. Det spelades dåtidens populär- och underhållningsmusik med fri entré. Denna tradition varade långt in på 1980-talet med konserter minst en gång i veckan sommartid.

Musiken som Skärgårdssextetten kommer att framföra är akustisk klassisk- och populärmusik.

Adam och Eva 

”Vi ska berätta en högst sann historia, om ett älskande par, för visst är kärleken en samskyldig anledning till att ställas på scenen. Så får ni se den, uppleva den ja nästan ta på den. Kärleken leker ta fatt och den smeker din kind. Så varligt så farligt! Det sägs ju att kärleken är blind.”

Ensemble: Anna Lahmer, Henrik Ström, Jan Fiedler, Linnea Lahte, Philip Hughes
Manus: Magnus Rosén
Regi: Joakim Engstrand
Scenograf/Kostym: Viktoria Rosén
Teknik/övrigt: Gunnar Larsson
Producent: Björn Skoglund i samarbete med Karlskrona kommun, ABF, visitkarlskrona.se, Region Blekinge och WIP AB.