Tennvagen14.jpg

Utställning 10 maj – 4 augusti 2019

”Jag vill att det skall vara helt tydligt vad detta handlar om” - Peter Johansson

Bild: TENN14 Karlskrona Industri Konsthall
Foto: Hanna Franzen, Matti Östling och Kruthusen Företagsfastigheter.

Konst, innovation och husmanskost

Karlskrona kommun stängde sin konsthall på Borgmästaregatan 17 vid årsskiftet 2018/19 för att återuppstå i en underbar nybyggd kreativ kontext- i form av ett kulturhus mitt i UNESCOs världsarv – på Stortorget – mitt i Nikodemus Tessins Sydeuropeiska arkitektoniska gestaltning i en ”småstad”.

Det tar några år innan Dorte Mandrups skapelse står färdig (2022), och under tiden kommer vi att dyka upp med oväntade och omöjliga konstupplevelser har vi tänkt. Det första som händer är ”Jag vill att det ska vara helt tydligt vad detta handlar om” med svenska konstnären Peter Johansson – i en oväntad miljö, i ett oväntat sammanhang.

- Vi är osedvanligt hedrade och stolta över att kunna presentera Peters konstnärskap ytterligare en gång i Karlskrona, hans konst har en särskild plats i Karlskronabornas hjärtan. ”Fårjaglov?” på Stakholmen 2005, är det konstverk som gjort starkast intryck i ”staun” i vår tid. Jag har inte träffat på någon som inte kan referera till denna bild av det svenska folkhemmet – med det signalröda elementhuset med snickarglädje och ”Dancing Queen” vibrationer.

Nu bjuder vi – i ett verkligt intressant samarbete med Kruthusen Företagsfastigheter  - på Sveriges troligtvis mest betydande manliga självutlämnande konstnär - på en tung berättelse om livet i en osannolik miljö.

Varmt välkommen!

Max Dager, chef för kultur och upplevelser

TENN14

Karlskrona Industri Konsthall
Plats: Tennvägen 14, Torskors 

Tid:
Lördag-söndag klockan 13.00-16.00, måndag klockan 11.00-14.00
Kristi himmelsfärd den 30 maj och nationaldagen den 6 juni, klockan 13.00-16.00

Fri entré

Samarr: Karlskrona kommun och Kruthusen Företagsfastigheter

Viktig information:
Utställningen är inte anpassad för personer med funktionsnedsättning. Den är en installation där det ingår elsladdar på golvet, vilket gör att en rullstol inte kan ta sig fram. Det finns en trappa upp till ett övre plan, men det finns ingen hiss.