5615.png

5615 är koordinaterna för mycket av Karlskronas och Blekinges goda liv– i form av upptäckande, lek, lärande, innovationer, samtida konst och långsiktig hållbarhet. 5615 är en del av UNESCOs världsarv med närhet och öppenhet som mål. Alla sinnen och underbara vatten är din omgivning.

Tre holmar

I verkligheten handlar det om tre holmar, som tidigare försvarsmakten har haft ansvar för – ett stenkast från Trossö – som öppnas för allmänheten sommaren 2018.

Mjölnareholmen 

Mjölnareholmen är platsen för musik, teater, chill och spännande uppdrag för hela familjen. Passa på och lära dig paddla kajak eller bygg en drake och bli mästare över sommarens vatten och vindar. Ge dig in i historien i Kruthuset, upplev modern design eller njut av en kopp kaffe, öl, vin och något grillat från kaféet.

Till Mjönareholmen

Basareholmen 

Basareholmen är framtidslandet ! Samtida konst, innovationer och hållbarhet. Här kommer du bli utmanad och kommer att kunna utmana i en starkt explosiv och unik industrimiljö . Första åren på denna resa blir att försöka återställa denna kontaminerade ö till den oas den är värd att vara. Konstnärer på världsnivå, forskare, innovatörer kommer att alla vara på plats. Det är här du för första gången kan få se en nydanande innovation av världsintresse i verkligheten.

Till Basareholmen

Koholmen 

Koholmen är den tredje ön – vi binder den tillsammans med en fantastisk gångbro – och sedan börjar äventyret. Du får gärna vara med och föreslå kreativa idéer.
Vi befinner oss mitt i ett världsarv och två av Unescos utnämningar – Örlogsstaden Karlskrona och Blekinge skärgård.

Fortsättning följer!