Bildspel evenemangsbilder

Bibliotek

På biblioteket är det gratis att låna böcker och det kostar inget att skaffa lånekort. Du kan komma in och få lästips, låna en dator eller läsa tidningen. I Karlskrona finns ett huvudbibliotek och flera mindre bibliotek samt skolbibliotek. 

Bibliotekets utbud, öppettider, adresser och lånevillkor.

Evenemang

Aktuella evenemang, aktiviteter och annat som är på gång i Karlskrona hittar du i evenemangskalendern på Turistbyråns webbplats visitkarlskrona.se. Här finner du bland annat utställningar, musik, film, teater, föreläsningar, visningar, barn- och familjeprogram.

Sök evenemang i kalendern på visitkarlskrona.se

ARK 56 

ARK 56 är ett nätverk av leder för kajak, cykling och vandring som tar dig genom biosfärområdet Blekinge Arkipelag. 13 nav knyter samman lederna och du väljer själv om du vill uppleva natur och kultur till fots, med cykel, i kajak eller med båt.

Läs mer om ARK 56 på visitkarlskrona.se

Konst och utställningar

Karlskrona konsthall på Borgmästaregatan 17 är stängd och vi tar inte emot några utställningsansökningar. Ett nytt kulturhus med konsthall är planerat att vara färdigt 2022. I väntan på det nya kulturhuset, visas tillfälliga utställningar av konst i olika offentliga byggnader och miljöer.

Läs mer om konst och utställningar

Bidrag till kulturverksamhet

Kulturbidragen ska stimulera lokala aktörer och ideella kulturföreningarnas verksamhet inom Karlskrona kommun. Ett kulturliv med mångfald, god kvalité och plats för både amatörers skapande och professionella kulturarbetares medverkan.

Läs mer om kulturbidrag

Konstnärlig gestaltning

I Karlskrona används den så kallade enprocentsregeln, det vill säga att en procent av kostnaderna för nybyggnader, om- och tillbyggnader av kommunens lokaler ska användas till konstnärlig gestaltning.

Pågående, färdigställda och kommande gestaltningar 

Barn och unga

Det finns många platser för dig som är ung att umgås med kompisar och många möjligheter att hålla på med dina intressen.

Läs mer om Kulturskolan, fritidsgårdar och mötesplatser

Kulturskolan

Vill du lära dig mer om konst och musik? Kanske lära dig spela ett instrument, sjunga, dansa eller spela teater? Kulturskolan är en kreativ verksamhet där barn och ungdomar får möjlighet att utveckla sina intressen.

Läs mer om kulturskolan i Karlskrona.