bio.jpg

Skolbio – får världen att växa! Fortbildningsdag den 17 mars  

​Skolbio får världen att växa genom nya perspektiv och är ett viktigt verktyg för att levandegöra kunskap och utveckla förmågan till kritiskt tänkande. Välkommen till en spännande dag i Karlskrona fylld med rykande färskt skolbioutbud, tips och inspiration, fortbildning och nätverkande. Under dagen presenterar skolbiodistributörer de senaste filmerna med tips och idéer kring filmsamtal med koppling till skola och läroplan.

Fredrik Holmberg från Filmpedagogerna medverkar och föreläser om skolbio och Medie- och informationskunnighet (MIK).

Dagen vänder sig till dig som är lärare, kulturombud, kultursamordnare, skolledare eller på annat sätt berörs av skolbiofrågan. Intresserade elever är också varmt välkomna.

Medverkan är kostnadsfri och mat och fika ingår. Program med exakt tid och plats kommer senare i januari.

Affisch skolbiodagen, pdf

Anmälan via länken:
https://service.karlskrona.se/Skolbio

Mer information:
Suzanne Eklöf 
E-post: suzanne.eklof@karlskrona.se
Telefon: 0455-303424

Varför skolbio?

Skolbion är en gemensam satsning av Karlskrona kommun, Region Blekinge och Svenska Filminstitutet. Målet med är att alla barn och ungdomar ska få tillfälle att se kvalitetsfilm på en riktig biograf under skoltid.

Film kan både berika och underlätta undervisningen i skolan. Det är ett pedagogiskt hjälpmedel och kan användas som utgångspunkt för en diskussion eller som start på ett ämnesområde för att väcka intresse och engagemang.

Filmerna passar från mellanstadiet upp till högstadiet. Skolbio är gratis och busstransport kan erbjudas för de skolor som har långt till biografen.

Aktuell skolbioperiod våren 2020

Nya filmvisningar för skolor planeras till vecka 10, 11 och 17 i vår. Mer information om filmutbudet och bokningar av klasser kommer i januari.

Kontakt skolbiosamordnare:
E-post: skolbio@karlskrona.se
Telefon: 0455-30 34 24 eller 0455-30 34 23.