Sommardans Blekinges fokus

Du får utveckla dig själv som dansare, uppträda på offentliga platser runt om i länet och knyta kontakter till andra dansare i Blekinge. Under tre veckor kommer du att arbeta som dansare, vilket innebär daglig träning, repertoar och komposition. Vi kommer att skapa 1-2 dansstycken på cirka 10-15 min vardera. De sätter vi ihop till en längre föreställning som vi turnerar med i hela Blekinge med tre föreställningar i varje kommun under vecka 27.

Sök jobbet

För att få jobbet måste du först ansöka på din kommuns hemsida för feriearbete, sedan kommer du att välkomnas till en audition där en jury väljer ut och kallar de som är mest lämpade för jobbet. Audition hålls i Bräkne-Hoby den 10 mars. 

På audition kommer du att få prova på att ta koreografi, improvisera och arbeta med kontaktarbete, vilka är det saker vi kommer arbeta med under sommaren. Juryn tittar efter din förmåga att samarbeta, din rumsuppfattning och rörelseuppfattning. Sök även om du är nybörjare – du vet aldrig vad juryn ser! 

Period

Första ferieperioden, vecka 25, 26 och 27 2018. Sommardans sträcker sig över tre veckor med cirka sex arbetstimmar per dag. Arbetstider: 09.00-17.00 (med reservation för vissa förändringar. Vi anpassar oss efter bussar och annat så att man hinner ta sig till jobbet i tid). 

Plats

Blekinge folkhögskola, Bräkne-Hoby. Detta för att ingen ska ha för lång resväg till jobbet. Det kommer finnas möjlighet att bo på folkhögskolan för en mindre kostnad för att ni ska kunna undvika att betala resekostnader. Du kommer kunna bo där från måndag till fredag under vår repetitionsperiod vecka 25 och 26. Under turnéveckan utgår alla från sin hemkommun.

Lön

Enligt din kommuns bestämmelser för feriearbete. Du får själv stå för resekostnader till jobbet. 

 

Projektledare/Koreografer

Rebecca Yates, utbildad vid London Contemporary Dance School, sedan 2010 verksam som frilansande dansare.

Anna Johansson, utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, sedan 2009 verksam som frilansande dansare. 

Projektledare

Rebecca Yates 
Telefonnummer: 0732-050 888 
E-post: info@dansiblekinge.com 
Mer info finns på www.sommardansblekinge.tumblr.com

Vi finns på Facebook på Sommardans Blekinge eller Dans i Blekinge