Arbeta som ambassadör på Karlskrona Skärgårdsfest

Karlskrona Skärgårdsfest 2020 söker dig som är intresserad av en arbetsupplevelse som visar hur det är att genomföra en stadsfestival. Det är ett arbete som ger dig chansen att få vara med och skapa festivalen. Att få vara med och ge besökarna den bästa upplevelsen och vara en del i när allt flyter på. Du får också chansen att njuta av och uppleva artister och alla aktiviteter som sker under veckorna.

Som ambassadör på Karlskrona Skärgårdsfest kommer du att få göra en massa roliga och lärorika arbetsuppgifter bland annat inom: byggnation, utsmyckning och informering/affischering. Du kommer också att få chans att prova arbetsområden som: Trafik och information, musik, barn och familj, idrott och sport, kultur och utveckling av scen-områden. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer få jobba tillsammans med en mängd andra ungdomar. Arbetet är fartfyllt men oerhört spännande och roligt! 

Sök jobbet

Du gör din ansökning via kommunens hemsida, men vi vill redan här göra dig uppmärksam på några grundläggande förutsättningar för att bli antagen.

  • Feriearbetet kan ej kombineras med annat sommarjobb då perioden och schemaläggning inte kommer att gå att styras långt i förväg.

  • Vara flexibel när det kommer till arbetstider och arbetspass då schemat inte alltid kan levereras med god framförhållning. Detta på grund av att många faktorer i till exempel en uppbyggnad är svåra att förutse. Dessutom påverkar väder och vind vår produktion av festivalen vilket gör att vi ibland inte kan sluta exakt när utsatt sluttid är satt. Självklart kompenseras all övertid med ledighet istället.

  • Du ska vara beredd på att jobba dagpass, kvällspass och även helg. Målsman kommer att få godkänna arbete under sena kvällar och helger.

  • Arbetet är stundtals tungt och kommer ibland kräva tunga lyft och fysiskt krävande arbetsuppgifter. Då festivalen måste byggas upp och rivas är detta något som gäller för alla ambassadörer, det finns ingen möjlighet att välja bort dessa uppgifterna.

Period

Ferieperioden är 20 juli till 7 augusti. Karlskrona Skärgårdsfests festivaldagar är vecka 31, 28 juli till 2 augusti. 

Arbetstider

Arbetstiderna kommer under första veckan vara dagtid. Resterande veckor (festivalvecka och avetablering) kommer arbetstiderna variera mellan dag eller kvällspass. Under pågående festival arbetar vi längre pass och kompenserar det med ledighet i slutet av feriearbetesperioden.

Schemat för veckorna tilldelas på plats. Flexibilitet efterfrågas av dig då vi vet att allt kan hända under en festival. Det kan betyda att ett schema helt måste kastas om för morgondagen eller att man inte kan gå hem prick sin utsatta tid. Festivalen måste bli klar i tid och ibland kan till exempel väder och vind ställa till det. Givetvis kompenseras all övertid med ledighet.  

Plats

Vårt festivalkontor och utgångspunkten för allt arbete ligger i Konserthuset på Stortorget, Karlskrona. Det är enkelt att ta sig dit med buss eller tåg. Om vi behöver åka någonstans för att utföra en arbetsuppgift löser vi skjuts eller eventuella bussresor. 

Lön

Din lön avgörs av din kommuns bestämmelser för feriearbete. Du får själv stå för resekostnader till och från jobbet. Vi bjuder på lunch under själva festivalveckan. Maten serveras i Konserthuset. Övriga veckor ansvarar du själv för din mat. I konserthuset finns mikrovågsugn för den som har medtagen mat.


Mer information om Karlskrona Skärgårdsfest finns på www.karlskronaskargardsfest.se