Logga för utskrift

Telenor Arena Karlskrona

Arenan har många möjligheter till idrott, hälsa och andra aktiviteter och ligger vid Rosenholm. Här samsas idrotten med bland annat skolor, SISU Idrottsutbildarna, militären, företag och museum. Här finns också Blekinge Health Arena med olika utvecklingsmöjligheter, se länk till höger. Hela arenan är handikappanpassad.

Logotyp Telenor Arena KarlskronaFör den som vill ordna ett större evenemang finns det goda möjligheter på Telenor Arena Karlskrona. 

De flesta anläggningarna på arenaområdet sköts av kommunen i samarbete med föreningarna. Du hittar uppgifter om bokningsmöjligheter och kontaktuppgifter under de olika specialanläggningarna.

Utegym

Karlskronas utegym ligger i anslutning till löparspåren på Rosenholmsområdet vid Telenor Arena. 

Badmintonhall

tjej spelar badminton, foto Matz ArnströmBadmintonhallen på Rosenholm är en modern anläggning med 12 banor där även annan idrottsverksamhet kan komma in. 

Boulehall

bouleIdag finns det nio boulebanor inomhus. Utomhus finns ett stort antal banor för boulespel runt om i kommunen.

Gymnastik


gymnastik, foto Matz ArnströmGymnastikhallen är en bra tillgång för utveckling av sporten i regionen. För den som behöver träna svåra hopp finns bland annat två hoppgropar. Ett friståendegolv av hög kvalitet är en annan möjlighet för unga gymnaster att utvecklas på för att nå högre höjder. På andra våningen finns en spegelsal.

Idrottshall- Rosenholmshallen

kille spelar handboll, Joakim JohanssonHästö IF är handbollsklubben som har hallen som sin träningsanläggning och hemmaplan för de yngre lagen. Kopplat till hallen finns en styrketräningslokal.

Ishallar

tjej åker kosntåkning, foto Joakim JohanssonIsytorna har full storlek i båda hallarna. I den stora hallen tränar och spelar Karlskrona Hockeyklubb. I den mindre hallen huserar Karlskrona curlingklubb och konståkningen, Karlskrona Allmänna Skridskoklubb – KASK, tillsammans med hockeyn. Allmänhetens åkning sker i båda hallarna.

Konstgräsplan

killar spelar fotbollElbelysningen strålar över konstgräsplanen på vinterkvällar när kommunens fotbollsklubbar har sin träning på Rosenholm. Klubbar från andra delar av Blekinge och Sverige kommer även och besöker anläggningen.

Motions- och vandringsslingor

tjej springer, foto Matz ArnströmGenom delar av Rosenholmsområdet löper två slingor en lite kortare med elbelysning som är 3,0 km och en annan som är 6,0 km.

Tennishall och utomhusbanor

kille spelar tennis, foto Matz ArnströmInomhus finns tillgång till sex tennisbanor varav en är centercourt. Veteraner samsas med tennisskola, lägerverksamhet och vanliga seriematcher. Karlskrona Tennisklubb har utomhus tillgång till sju tennisbanor och läktare.

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2010-03-25
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Se--gora/Fritid/Arena--anlaggningar/Telenor-Arena-Karlskrona1/