Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Parkera i Karlskrona

Parkera i Karlskrona

Så fungerar det

Parkera i Karlskrona
På Trossö kan du betala för din parkering i automater eller med hjälp av en app om du har en smartphone. Du kan också köpa Trossökortet på webben eller i appen och då parkera fritt i grön och blå zon under 31 dagar.

Skapa konto

Vill du använda appen eller kunna använda de tjänster som erbjuds företag så måste du registrera dig och skapa ett konto. När du skapat ett konto kan du även välja att förnya ditt Trossökort automatiskt och du kan följa dina tidigare köp i historiken. Du registrerar ditt bank- eller kreditkort och kostnaderna för dina parkeringar dras sedan den 28:e varje månad.

På webben kan du också köpa ditt Trossökort utan att ha ett konto, med hjälp ett bank- eller kreditkort.

Skapa ett konto

Köp Trossökort

När du köper ditt Trossökort på webben eller i din app anger du registreringsnumret till den bil som du betalar för. Parkeringsvakterna kan sedan med hjälp av en handdator läsa av bilens registreringsnummer och kontrollera om Trossökortet är betalt.

Du behöver inte lägga något kvitto eller biljett i framrutan på din bil om du köper Trossökortet på webben eller med din app.

Du kan välja om du vill ha en automatisk påminnelse innan Trossökortet slutar att gälla. Fyll i ditt mobilnummer och en e-postadress så får du en påminnelse via SMS och e-post tre dagar innan ditt Trossökort går ut.

Karta över parkeringszoner och parkeringsautomater

Trossökortet för företag

Företag kan skapa ett konto för alla sina bilar där Trossökortet kan köpas mot faktura eller direkt via konto- eller kreditkort.  

Köpa Trossökortet i parkeringsautomat

I parkeringsautomaterna kan du betala med mynt, VISA-kort eller MasterCard. När du köper Trossökortet i en parkeringsautomat får du en biljett som du lägger väl synlig i framrutan på din bil.

Läs mer om parkeringsbestämmelserna på Trossö

Ladda din elbil

Från och med den 9 januari 2017 tas en avgift för laddning ut. I Karlskrona finns totalt 17 laddplatser, varav fyra är snabbladdare, där du kan betala laddningen med appen.

Läs mer om laddning av elbilar på Affärsverkens hemsida

Skapa ett konto

Vill du använda appen eller kunna använda de tjänster som erbjuds företag så måste du registrera dig och skapa ett konto. När du skapat ett konto kan du även välja att förnya ditt Trossökort automatiskt och du kan följa dina tidigare köp i historiken.

Via SMS får du då en pinkod som du använder tillsammans med ditt telefonnummer för att logga in.

Klicka på Parkera i Karlskrona ovan för att skapa ett konto.

Om personuppgifter

De personuppgifter du lämnar kommer att registreras hos drift- och servicenämnden som är personuppgiftsansvarig. Uppgifterna behövs för att Karlskrona kommun ska kunna handlägga ärendet och kan komma att användas i förnyad kontakt i ärendet.

Du har rätt att en gång per år, efter skriftlig ansökan, få veta vilka uppgifter om dig som finns registrerade. Efter begäran ska felaktiga eller ofullständiga uppgifter rättas, blockeras eller utplånas. Ansökan ställs till Karlskrona kommun, drift- och servicenämnden.

Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras 

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0455-30 30 20
E-post: This is an email address

Öppettider:
07:00 - 16:00 vardagar
10:00 - 14.00 lördagar

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2015-11-12
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Sjalvservicetjanster/parkera-i-karlskrona/