Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Anmälan om tobaksförsäljning

Anmälan om tobaksförsäljning

Så fungerar det

Här kan du anmäla tobaksförsäljning som du ska starta eller ta över. Du kan även avregistrera tobaksförsäljning som inte ska bedrivas längre eller olika typer av förändringar som till exempel ändringar i faktura- eller försäljningsställets uppgifter.

I anmälan fyller du bland annat i uppgifter om försäljningsstället, fakturaadress, platsansvarig personal samt uppgifter om den förra ägaren.

Läs mer om tobaksförsäljning

Hämta dina företagsuppgifter

I tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem.

Läs mer på sidan "Så här hämtar kommuner företagsuppgifter"

Det här behöver du

Utöver uppgifterna i anmälan ska du också bifoga en kopia på verksamhetens egenkontrollprogram för tobaksförsäljning. Originalet sparas hos er och ska kunna visas vid kommande inspektioner.

När får jag svar?

När din anmälan har kommit in granskas den och eventuella kompletteringar begärs in. Handläggningstiden kan variera, men om din ansökan är komplett med alla bilagor kan den handläggas snabbare. 

Vanliga frågor och svar

Får jag påbörja tobaksförsäljningen innan jag får ett svar från er?
Ja, du får påbörja försäljningen innan du får ett svar från oss, men du får inte påbörja den innan du har anmält tobaksförsäljningen.

Vad kostar det?
Anmälan kostar 1800 kr och den årliga tillsynsavgiften för tobaksförsäljning kostar 3800 kr. Vid försäljning av både receptfria läkemedel och tobak är den årliga tillsynsavgiften 4750 kr

Så loggar du in

För att använda denna tjänst behöver du identifiera dig med e-legitimation, till exempel mobilt bankID. Du skaffar e-legitimation från din bank eller från Telia.

Läs mer på www.e-legitimation.se

Du kan spara ett pågående ärende genom att klicka på ”Spara” i tjänsten. När du vill fortsätta med ditt ärende loggar du in på Mina sidor och fortsätter fylla i uppgifterna i tjänsten. För att logga in på Mina sidor krävs att du har e-legitimation.

Till Mina sidor

Om personuppgifter

Vid handläggning av ditt ärende registreras och behandlas dina uppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (PuL).

Dina inlämnade uppgifter är en allmän handling och kan lämnas ut i enlighet med offentlighets- principen. Detta gäller inte om ditt ärende är sekretessbelagt enligt sekretesslagen.

Läs mer om PuL

Kontakt

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta Karlskrona kommun
Tel: 0455-30 30 00 (vxl)
This is an email address

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-05-12
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Sjalvservicetjanster/anmalan-om-tobaksforsaljning/