Logga för utskrift

Karlskrona konsthall

 • Här i Karlskrona konsthall finner du en utställningshall med konstutställningar och en multifunktionslokal, Salongen, som används för olika evenemang; teater, musik, dans, events, seminarium m.m. 
  Välkommen!  Jockum Nordström och Dan Wolgers i Karlskrona konsthall. Foto Birgitta Göransson/Karlskrona konsthall

  15 oktober - 4 december
  Ej Funktionstestad
  Jockum Nordström och Dan Wolgers   

   
  Läs mer om utställningen

  Karlskrona konsthall drivs i regi av kulturenheten, kultur- och fritidsförvaltningen, Karlskrona kommun.  Vår ambition är att fortsatt arbeta med att visa ett urval av spännande konstnärsskap ur olika genrer. Vi visar 6-8 utställningar per år. Utställningsprogrammet finner du i menyn till vänster. Karlskrona konstförening arrangerar två utställningar om året i Karlskrona konsthall. Är du intresserad av att söka utställning, se våra utställningsvillkor:

    Utställningsvillkor  

  Salongen

  Salongen är en multifunktionslokal med en fast hög scen i den inre delen av Karlskrona konsthall som kan hyras av utomstående aktörer för olika arrangemang, konferens, föreläsning, konsert, teater mm. Plats för biografsittning 200-250 personer. Stående max 500 st. Kontaktuppgifter, planritningar, se under Kontakt till höger. Det finns en enklare konferensteknik och ljudanläggning. Extra scenteknik kan hyras in vid behov.

  Det finns en cateringfirma Kultur & Event i huset som har alla serverings-rättigheter.

  Information och bokning av Salongen ställs till This is an email address eller tel 0455-303424. Hyrestaxa, se till höger under dokument. 
    
  Information kring konserter, evenemang med mat och dryck, kontakta Sara Kroon på tel 070-918 79 50 eller mejl:
    This is an email address

  Langemarks balkong med del av Erik Langemarks donation

  Langemarks balkong, utställning och konferensrum

  Karlskronakonstnären Erik Langemark donerade 176 konstverk till Karlskrona kommun år 1994 och kort tid därefter ytterligare 16 st. Ett urval ur samlingen av totalt 192 konstverk visas kontinuerligt i salongens övre plan. Under ett halvt sekel skildrade Erik Langemark stadsmiljön i Karlskrona. Det blev till en unik samling som donerats till Karlskrona kommun. På våren i skiftet mellan sommar och vinter med Erik visar vi av tradition Kommunkonst och på hösten i skiftet sommar och vinter låter vi en lokal konstnär ställa ut en period. 

  På Langemarks balkong finns utrymme för cirka 25 personer till konferens, lunchmöte mm.

  I samband med firandet av Erik Langemarks 100-årsjubileum (1915-1997) uppmärksammade Karlskrona konsthall detta genom en sommarutställning. 

     Erik Langemark 100 år!

  Kulturenheten

  Kulturenheten inom Kultur- och fritidsförvaltningen förvaltar Karlskrona kommuns konstinnehav och konstinköp, beviljar arrangemangstöd och samordnar information om kommunens kulturliv. Kulturenheten har även hand om barnkultur, administrerar bidrag till föreningar och studieförbund.
  Besök och postadress är Kulturenheten, Borgmästaregatan 17, 371 35 Karlskrona.

  Personal

  Nya lokaler för konsthallen 2008

  Efter 10 års verksamhet i Båtsmanskasernen på Stumholmen flyttade konsthallen den före detta Skandiabiografen. Konsthallen öppnades för allmänheten lördagen den 3 maj 2008. Här finns nu en utställningshall och en multifunktionslokal, Salongen, som används för teater, musik, dans, events mm. 

  Ny scen för kulturen

  Nya konsthallen invigd

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-06-16
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Se--gora/Kultur/Karlskrona-konsthall/