Logga för utskrift

Trafiksäkerheten på Verköleden

Ämnet skapat av VerköBo 2017-11-20 15:09

När planeras det att förbättra trafiksäkerheten på Verköleden?

Jag har läst att ni planerar att öka hastigheten till 60km/h på Verkö. Stämmer det?
Ska hastigheten höjas till 60km/h då borde en del förbättringar göras för att undvika olyckor.
Gör ett övergångsställe vid Ängholmen, där man måste passera Verköleden för att komma till Hananäsvägen och Ängholmen.
Gör trottoar till busshållplatsen vid Ängholmen. Idag måste man gå längs med vägen för att gå till den hållplatsen.
Gör ett övergångsställe vid Toras väg.
Sätt upp fartgupp, fartkameror ngt för att hålla nere hastigheten. Idag kör ingen 50km/h på Verkö. Vilken hastighet tror ni det blir om där står 60km på skylten.

Det borde även sättas upp staket mellan cykelbanan och vägen på hela Verköleden. Finns det ngn plan för det?


Lyckebybo

Inlägget gjordes 2017-12-09 10:28

Trafiksäkerheten på Verköleden.

Drifts- och servicenämnden och dess förvaltning har ansvar för trafiksäkerheten på Verköleden.

Anser nämnden/förvaltningen att trafiksäkerheten där är tillfredsställande?

Planeras det några åtgärder för att höja säkerheten?

Nu har kommunen fått ett antal larm om problemen med trafiksäkerhetn på Verköleden. Nu är det hög tid att både ansvariga politiker och tjänstemän ger oss medborgare svar på ovanstående frågor.Det kan rimligen inte vara kommunikationsavdelningen som skall svara på detta.

 

Rädd

Inlägget gjordes 2017-12-06 19:11

Dagens nöra-döden-upplevelse på Verkö:
50-sträcka. Jag ska svänga vänster. Vrider på huvudet och tittar bakåt om någon bil kommer bakom mig. Det är mörkt, så eventuella billyktor syns tydligt. Det är tomt bakom mig så långt jag kan se, dvs 400 meter. Flyttar mig i sidled från högerkant, till vänsterkant. Det tar några sekunder. Blir omkörd av lastbil på min högra sida. Lastbilen stryker tätt intill min sida.
Vart kom den ifrån? Nyss var det ju tomt bakom mig, nu är den vid min sida. På 50-väg. Lastbilen har alltså kört 400 meter på några sekunder. Det motsvarar flera hundra km/h. Jag hann korsa ett (1) körfält på den tid som det tog för lastbilen som var (minst) 400 meter bort att komma ikapp mig.


Men Kommunen tycker att trafiksäkerheten är så bra på Verkö, att hastighetsgränsen bör höjas.

Lyckebybo

Inlägget gjordes 2017-12-05 16:21

Avfarten från Verköleden vid bron över Lyckebyån är livsfarlig! Det är bara en tidsfråga innan det händer en svår olycka vid vänstersväng från Verköleden ned mot Lyckeby indrottsplats. Långtradarna från färjeläget som kommer i långar rader vissa tider på dygnet respekterar inte 50 km och det finns inga fysiska hinder som tar ned farten. Det är bara en målad vänsterfil. Det är mycket obehagligt att svänga vänster dels på grund av mötande  trafik från Verköhållet och dels bakifrånkommande bilar från Amiralen. 

 

Henrik

Inlägget gjordes 2017-11-30 09:27

Förbättringar behövs och säkerheten öka, ingen tvekan om det. Jag har vid två tillfällen sett cyklister som ramlat ut i körbanan. En av dem bara ett par sekunder innan jag passerade. Det behövs ett skyddsräcke hela vägen bort till Amiralen, och cykelbanan hade behövts breddas. Det är obehagligt att se all dessa barn cyklandes längs Verköleden, framförallt de allra yngsta på 6-7 år. Inte bra. Inte okej.

VerköBo

Inlägget gjordes 2017-11-27 12:55

Ok, tack för svaret men det duger inte.
Ni kan inte höja hastigheten utan att göra ngt åt säkerheten. Det är som att be om olyckor!!!
Jag föreslår att ni sätter 40km på Verkö och 60km på resten av sträckan. Om ni nu inte tänker göra ngt alls!

Medelålders vit man

Inlägget gjordes 2017-11-24 14:08


Tack Johan Olsson, för svar! Även om det inte var det svar som vi på Verkö vill ha. Jag skickade i somras fler gånger en replik på tråden ”trafiksäkerhet på Verkö” men repliken har varken publicerats eller besvarats. Där efterfrågar jag vilka skäl som Kommunen anser motiverar höjd hastighet på JUST VERKÖ. 

Att hänvisa till en utredning om generella hastighetsgränser är inte relevant. Lastbilarna kör på Verkös 50-sträcka om personbilar, lastbilarna kör i 80 km/h, vid busshållplatserna, i mörker och dimma, de kör om trots möten. Detta sker varje timme, varje dag, år efter år. Det behövs RADIKALA åtgärder för att få NER hastigheten på denna väg. Räcket vid infarten till Blixten har varit nedkört hela 2017. Jag och mina barn har blivit vittne till både döds- och allvarliga olyckor på Verkö de senaste åren. Jag vill inte att det ska vara mitt barn som blir ihjälkört av en lastbil när det går till skolbussen. Ni får inte gömma er bakom ett tjänstemanna-icke-ansvar, utan ni måste tillämpa kunskaper om trafiksäkerhet och kunna se oss Verköbor i ögonen och förklara varför våra liv inte prioriteras framför lastbilarnas rallykörningar.

Hälsningar

Medelålders vit man

Johan Olsson

Inlägget gjordes 2017-11-22 10:35

Hej

Kommunen jobbar med att se över hastigheten på vägar runt om i kommunen. I den hastighetsplan som finns används andra gränser jämfört med idag, till exempel 40 och 60 km/h.

Idag är det 50 och 70 km/h på Verkövägen men framöver blir det 60 km/h på hela sträckan. Just nu finns det inga planer på exempelvis övergångsställen eller trottoarer men jag har skickat dina synpunkter vidare.

/Johan, kommunikationsavdelningen


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-12-09
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Gor-din-rost-hord/Diskussionsforum/Trafiksakerheten-pa-Verkoleden/