Logga för utskrift

Karl XI

Ämnet skapat av Limpan 2016-12-17 08:33

Läser med glädje i dagens BLT att Gamla Carlskrona inte gett upp kampen för att rädda vårt vackra torg. Vi måste nog alla hjälpa till att påverka för att stoppa detta vansinne. Finns det någon som vill ha denna förändring? Ja de som styr vår stad. Dags att lyssna på medborgarna nu. Lägg ner projektet. Sätt bänkar runt hela planteringen, gärna med små bord emellan. Att sitta i en stentrappa kan man ju göra runt om hela torget.STOPPA PROJEKTET!!!!!


Karl

Inlägget gjordes 2017-02-01 23:16

Spanska trappan är A lagets nya vardagsrum och ni vill utöka deras lägenhet. Tragiska beslut i ett politiskt styre som medborgarna föraktar. Sluta förfula vår stad och börja ta hand om det kulturhistoriska värdet som finns här! Ingen vill bo i en grå kub-stad av sten. Se på de vackra städerna i Europa- bygg grönt och inte grått.

Magnus Carlsson

Inlägget gjordes 2017-01-31 20:59

Som jag skrev tidigare så hade det varit lämpligt med en röstning om det hela. Jag tror nog att majoriteten INTE vill genomföra detta projektet, det finns bättre ställen att spendera våra pengar på.

Det behövs lite mer grönska runt/på torget, vad sägs om fler mysiga träd runt kyrkan oxå?

Inte mer sten!

 

Karlskronit från födseln.

Inlägget gjordes 2017-01-28 19:29

Tycker det är oerhört tragiskt att en del förenigar och andra, gör sig till talespersoner för alla medborgare genom att kalla det "folkets vilja". Vi är många medborgare som tycker att ombyggnaden av torget kommer att bli ett lyft för staden. Klart att man ska bevara världs/kulturarvet, men kan aldrig tänka mig att en gräsmatta och några blommor tillhör världsarvet. Det är ju som Margareta skriver, det är ett torg inte en park.

Helen Olsson

Inlägget gjordes 2017-01-27 10:41

Stoppa förstörelsen av vår stad! Detta är inte vad folket vill och bara stentrappan runt statyn kostar över tre miljoner. Samtidigt har vi skolor i kommunen som har utdömda lokaler som de inte får använda pga uteblivet underhåll!

Helen Olsson

Inlägget gjordes 2017-01-24 15:35

Tycker det är tragiskt att förstöra vårt fina torg på detta sätt. Torget behöver inte mer sten!

Limpan

Inlägget gjordes 2017-01-18 10:01

Jag vill hålla det här ämnet levande så länge det kan påverka våra beslutsfattare.

Hatten av för Gamla Carlskrona som kämpar mot övergreppet på torget. Jag har inte träffat någon som verkar gilla planerna med den meningslösa trappan. Jag har inget emot förändringar, det är ju ett måste, Men detta övergrepp på vårt torg?????? Vi är för flata i Sverige. Hjälp till att stoppa projektet. Fackeltåg, manifestationer? Eller kedja fast oss vid statyn? Det sista var ett skämt. STOPPA PROJEKTET

 

Andersson

Inlägget gjordes 2017-01-09 18:54

Föreningen Gamla Carlscrona har definitvt ett oproportionellt för stort inflytande i kommunen. Jag är inte förvånad att de motsäger sig förändringen av torget, och man kan tycka vad man vill om stentrappor (själv är jag för) men huvudsaken är att bilarna försvinner. I lördags eftermiddag så var torget fullt av bilar (utanför markerade platser), detta samtidigt som närmsta parkeringshus var ledigt - varför?!

För övrigt anser jag att det bästa som hänt den här staden de senaste åren är Ristorgstrappan och att man infört gatsopning varje vecka.


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-02-01
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Gor-din-rost-hord/Diskussionsforum/Karl-XI/