Logga för utskrift

Camping på Kungsbron?

Ämnet skapat av Thomas 2017-05-24 20:00

Hej!

Iom att Karlskrona blir en allt populärare stad när det gäller husbilar, framför allt då vår ställplats vunnit fina priser så har också våra vanliga parkeringsplatser fått mer och mer husbilsgäster. 

Bor man runt Alamedan, Vallgatan och Drottningatan finns det under vintertid nästan alltid parkeringar att att hitta på Kungsbron oavsett tid på dygnet. Men nu under den varmare perioden står det alltid minst 3-4 husbilar parkerade där, gärna med lite bredd mellan varje för att lämna plats för grill och utemöbler. Så uppskattningsvis 50% av platserna försvinner varje kväll då "campingen" öppnar.

Jag vet även att det finns regler när det gäller avstånd mellan husbilarna när de står parkerade i handelshamnen pga brandsäkerhet. Detta verkar dock inte gälla om du ställer dig på en vanlig parkeringsplats.

Jag begär inte att kunna parkera i min egen trappuppgång men det är inte jättekul att springa över halva stan en regnig kväll för att platserna är slut.

Vad säger (de lokala) reglerna kring att parkera (läs campa) med sin husbil på vanliga parkeringsplatser?

Är detta ett problem ni sett tidigare?

Är jag bara lite gnällig?


Johan Olsson, kommunikationsavdelningen

Inlägget gjordes 2017-05-29 08:04

Hej!
Trafikingenjören hälsar att just nu ses skyltningen över på flera ställen i Karlskrona. Husbilar och husvagnar kommer framöver inte att få parkera på Kungsbron nattetid, bland annat på grund av brandsäkerhetsskäl. Förbudet kommer att gälla kl. 00-06 varje natt och husbilar/husvagnar hänvisas istället till de vanliga ställplatserna och till campingplatserna.

Hälsningar
Johan, kommunikationsavdelningen

 


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-05-29
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Gor-din-rost-hord/Diskussionsforum/Camping-pa-Kungsbron/