Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Viva! Karlskrona – en hyllning till vår stad

Viva! Karlskrona – en hyllning till vår stad

Borgmästaregatan döps om till Main street och fylls till bredden av mat, musik och kultur. Viva! Karlskrona, som äger rum den 31 juli-1 augusti, är den nya sommarfesten som ska hjälpa Karlskrona att profilera sig som sommarstad.

Logotyp Viva!Karlskrona Mat, musik och kulturfest

När förra årets sommarevenemang summerades växte känslan fram. En känsla av att något mer behövdes. Det var då Viva! Karlskrona föddes.
– Det är en hyllning till fantastiska Karlskrona. Det blir en mat-, musik- och kulturfest, säger Michael Fransson, VD för Arenabolaget som är en av parterna som arrangerar Viva! Karlskrona.

Många aktörer inblandade

Viva! Karlskrona blir en tvådagarsfest med allt från barnteater och streetdance till filmvisning och opera.
– Det ska vara ett brett, folkligt kulturutbud. Vi samarbetar med väldigt många aktörer vilket är jätteroligt och ger en bra bas att bygga vidare på, säger Michael Fransson.

Just nu pågår förberedelserna för fullt för att allt ska vara klart den 31 juli när den nya sommarfesten har premiär. Två veckor senare är det dags för Sail Karlskrona, men Michael Fransson tror inte det finns någon större risk att publiken inte skulle orka med två evenemang.
– Jag är inte det minsta orolig, det finns en efterfrågan på fler evenemang. Jag tycker att Karlskrona måste profilera sig som sommarstad och då måste man också ha ett relevant utbud av aktiviteter och upplevelser.

Annorlunda tradition

Viva! Karlskrona är planerat att skapa en internationell, glad och kul stämning i centrala Karlskrona. För arrangörerna är alla människor, både boende i Karlskrona och turister, målgruppen.
– Men karlskronaborna är alltid navet i allt vi gör, säger Michael Fransson.

Karlskrona präglas av tradition och världsarv, men detta står inte i fokus under Viva! Karlskrona. Under den nya sommarfesten kommer traditionella aktiviteter och upplevelser att presenteras på ett annorlunda sätt. Michael Fransson hoppas att det ska bli ett årligt återkommande evenemang och menar att man måste våga satsa för att gå framåt.
– Det handlar om att våga tänka stort. Jag tror att de städer som vågar kommer att vara med i racet mot framtiden, säger Michael Fransson.

Mer information

http://www.vivakarlskrona.se och
http://www.karlskrona.se/viva

Artikel från personaltidningen Viken 03/2009
Text: Sara Persson

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2011-11-22
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/VivaKarlskrona--en-hyllning-till-var-stad/