Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Varslen på Telenor och Uniflex kräver snabba åtgärder

Varslen på Telenor och Uniflex kräver snabba åtgärder

Publicerad 4 mars 2013 21:54 | Uppdaterad 4 mars 2013 21:55
De stora varsel som Telenor och Uniflex lagt i Karlskrona kräver snabba åtgärder. Under måndagskvällen träffade den politiska ledningen i kommunen representanter för Länsstyrelsen, Region Blekinge och Blekinge Tekniska högskola.

Arbetet startar omedelbart för att kunna hjälpa de över 340 personer som varslats att uppsägning.
– Det här är ett tufft slag för alla som nu varslas, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg. Mina tankar går till alla som nu blir av med sitt jobb och vi måste tillsammans med Arbetsförmedlingen, Uniflex och Telenor se till att det blir så få som möjligt behöver gå ut i arbetslöshet.

Vid måndagskvällens möte deltog kommunstyrelsen ordförande Camilla Brunsberg, kommunalrådet Mats Lindbom, landshövding Berit Andnor Bylund, regionråd Christina Mattisson, rektor vid BTH Anders Hederstierna och vicerektor Henric Johnson.
– De här varslen drabbar många unga, säger Camilla Brunsberg, och Karlskrona och Blekinge har redan sedan tidigare en alldeles för hög ungdomsarbetslöshet. Vi ska nu tillsammans göra en analys och söka lösningar för att kunna använda våra resurser gemensamt och konstruktivt för att inte bara hantera dessa senaste varsel utan för få ner ungdomsarbetslösheten i stort.

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-03-04
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Varslen-pa-Telenor-och-Uniflex-kraver-snabba-atgarder/