Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Välbesökt Näringslivsdag med föreläsningar, mässa och debatt

Välbesökt Näringslivsdag med föreläsningar, mässa och debatt

Fredagen den 17 oktober fylldes Sparre idrottshall och Sparresalen till bredden av besökare på Näringslivsdagen. Årets Nyföretagare utsågs, Fredrik Härén höll en inspirerande föreläsning och de lokala medierna frågades ut av Lars Adaktusson.

Sparresalen var fylld till bredden vid huvudseminariet, lett av Lars Adaktusson, som hade stort fokus på kreativitet, omvärlden och medierna.

Lars Adaktusson, moderator vid huvudseminariet

Fredrik Härén höll en föreläsning som både lockade publiken till skratt och även säkerligen gav de flesta en tankeställare. Fredrik Härén har bott utomlands under många år och då bland annat i flera av världens utvecklingsländer. Det är i dessa länder han ser kreativiteten, utvecklingen och en explosion när det gäller högre utbildning.
– Vi vet ingenting om vad som händer i världen, sa Fredrik Härén.

Fredrik Härén, föreläsare

Publiken i Sparresalen fick sedan höra Irene Wenström och Sofia Berglund Krznaric berätta om hur det är att driva ett familjeföretag, hur de utvecklat sin verksamhet och hur de som hotellägare ser på etableringen av ett nytt hotell i Karlskrona.

De lokala medierna bildade en panel som fick svara på frågor från Lars Adaktusson och publiken på temat vilken roll medierna har för ett lokalt företagsklimat. Det blev en livlig och intressant debatt med många spännande frågeställningar.

Paneldebatt med lokala medier

Förmiddagen avslutades med att pris till Årets Nyföretagare delades ut. Ett pris som delas ut av Carlskrona NyföretagarCentrum. I år gick detta till Thomas Lindman, Klimatentreprenad i Blekinge AB med motiveringen:

"Med god entreprenörsanda, engagemang och genom ett väletablerat nätverk har Thomas Lindman tillsammans med sina medarbetare framgångsrikt utvecklat sitt företag Klimatentreprenad i Blekinge AB. Han har bevisat att verksamheten går att driva i egen regi utan att tillhöra någon av de rikstäckande installationskedjorna."

Näringslivsdagen arrangerades i år för fjärde gången av Karlskrona kommun och Karlskrona Företags- & Hantverksförening, KFH. 50 utställare och många besökare gjorde Sparre idrottshall till ett myller av människor. Industrigruppen gjorde även en särkskild satsning på att bjuda in skolelever för att presentera spännande yrkesroller inom industrin.
- Det är roligt att det är så mycket folk och så många skolungdomar. Det är också kul att det inte bara är stora företag här utan också flera företag som man kanske inte alltid tänker på annars, säger besökarna Stina Åkesson och Veronica Lahte.

Folkvimmel på minimässan i Sparre idrottshall
 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2008-10-17
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Valbesokt-naringslivsdag-med-forelasningar-massa-och-debatt/