Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Vad gör Karlskrona unikt?

Vad gör Karlskrona unikt?

Publicerad 30 september 2014 12:08 | Uppdaterad 30 september 2014 13:30
Nu startar arbetet med att ta fram en varumärkesplattform för Karlskrona. Arbetet kommer att involvera många kommuninvånare under hösten.

Städer och platser konkurrerar i dag både nationellt och globalt om att attrahera nya invånare, företag och besökare. För att nå ut med marknadsföringen måste Karlskrona som plats sticka ut, synas och höras.
– Karlskrona kommun startar arbetet. Men alla i Karlskrona, både företag, föreningar och enskilda är välkomna att vara med säger Camilla Brunsberg (M).

Varumärkesplattformen ska inte vara en slogan och den ska inte ersätta andra varumärken som till exempel Visit Karlskrona. Däremot kan den som vill, använda varumärkesplattformen i sin marknadsföring.
 
Under juni gjordes en attitydundersökning där 500 personer fick svara på frågor om Karlskrona. Undersökningen visar att Karlskrona är positivt laddat men lite anonymt. Till exempel har bara hälften av de tillfrågade någon gång besökt Karlskrona.
– Konkurrensen mellan olika platser hårdnar. Vi har mycket i Karlskrona som andra platser inte kan erbjuda säger Patrik Hansson (S), men vi måste bli bättre på att föra ut budskapet.

Under oktober och november kan den som vill lämna förslag på vad Karlskrona ska vara känt för på webbplatsen www.varumarketkarlskrona.se. I mitten av oktober hålls två workshops med inbjudan deltagare från företag, föreningar och organisationer. I slutet på året presenteras sedan ett förslag till varumärkesplattform.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2014-09-30
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Vad-gor-Karlskrona-unikt/