Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Stora möjligheter att locka fler turister till Karlskrona

Stora möjligheter att locka fler turister till Karlskrona

Det kommer cirka 300 000 turister varje år med Stena Lines färjor och tillsammans spenderar de 28 miljoner kronor i Karlskrona. Det visar en undersökning som Turismens Utredningsinstitut gjort på uppdrag av Karlskrona kommun och Stena Line.

Utredningen visar att det finns en stor möjlighet att öka antalet turister som kommer till Karlskrona. Under högsäsong är det 14 % av resenärerna som besöker Karlskrona och 8 % som besöker sydöstra Sverige (Karlskrona kommun borträknad), resten av färjepassagerarna åker direkt vidare till övriga Sverige och norden.

Den genomsnittlige polske turisten spenderar 550 kronor per dygn i Karlskrona, över hälften av de pengarna går till boende och restaurangbesök.
– Undersökningen visar mycket tydligt att vi tillsammans med besöksnäringen i Karlskrona och Stena Line har alla möjligheter att utveckla den polska turismen, säger kommunstyrelsens ordförande Karl-Gösta Svenson. Här ser vi tydligt vilken potential vi har i Stena Lines passagerare och vi ser också att det är en köpstark turistgrupp som besöker oss.

Nästa steg i arbetet är att tillsammans med Stena Line träffa besöksnäringen i Karlskrona för att presentera rapporten och tillsammans diskutera hur man bäst lockar flera polska turister att besöka Karlskrona.

Se Turismens Utredningsinstituts presentation, pdf 2 Mb

För mer information
Karl-Gösta Svenson
Kommunstyrelsens ordförande
0455 30 30 01

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2009-03-03
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Stora-mojligheter-att-locka-fler-turister-till-Karlskrona/