Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Socialtjänsten ska nå unga via nätet

Socialtjänsten ska nå unga via nätet

Publicerad 24 oktober 2011 10:40 | Uppdaterad 24 oktober 2011 10:41
Socialtjänsten i Karlskrona ska tillsammans med Stockholms Stad ta fram utbildningsmaterial för hur landets socialtjänster kan använda Internet i kontakterna med unga.

I dagsläget är det svårt för socialtjänsten att veta vad de får och inte får göra när det gäller kontakter via internet, inte minst kring närvaron i sociala medier. Utmaningarna finns bland annat kring hur man ska hantera sekretess, personuppgiftslagen (PUL) samt anmälningsplikten i kontakter med unga på Internet.
– Det här är både roligt och viktigt, säger Jesper Björnsson, chef för fältgruppen i Karlskrona. Det är roligt att få förtroendet att vara med i arbetet tillsammans med Surfa Lugnt och Stockholms Stad. Vi har länge brottats med den här problematiken och nu ska det tas fram utbildningsmaterial som blir ett bra stöd för oss i vårt arbete. 

Det är regeringen finansierar projektet som innefattar förstudier i pilotkommunerna Karlskrona kommun och Stockholms Stad, där utbildningsinsatser kommer att tas fram för hela landet. Projektet kommer att ledas av nätverksorganisationen Surfa Lugnt som samlar myndigheter, företag och ideella organisationer.
– Det är mycket glädjande att regeringen uppmärksammar behovet och stödjer utbildningsprojektet. Internet skapar helt nya möjligheter för kontakter med unga, föräldrar och familjer, men det behövs både riktlinjer och metoder för hur socialtjänsten kan och får arbeta med kanalen. Det ska vi ta fram i projektet, säger Kristina Axén Olin, ordförande för Surfa Lugnt.

För mer information
Jesper Björnsson
0455 30 42 94

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2011-10-24
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Socialtjansten-ska-na-unga-via-natet/