Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Snabb start för omställningsprogrammet

Snabb start för omställningsprogrammet

Kommunfullmäktige sa den 23 oktober ja till att satsa 50 mkr på ett 3-årigt omställningsprogram för medarbetare i Karlskrona kommun.

Programmet innehåller en rad erbjudanden om stöd och hjälp för den som vill hitta annat jobb utanför kommunen eller starta eget. Det ger också möjlighet till utbildning för annat yrke inom kommunen eller särskild avtalspension för den som fyllt 62 år.

En förutsättning för att en medarbetare ska kunna delta i programmet är att hans/hennes tjänst kan dras in eller att han/hon kan ersättas med en annan medarbetare vars tjänst kan dras in.

Omställningsprogrammet startar den 1 november och en rad förberedelser har redan gjorts eftersom intresset är stort hos de anställda.
- Samtalen är många och ett 30-tal medarbetare har anmält intresse, säger personalstrateg Eva Magnusson Larsson. Frågorna gäller allt från betald studieledighet till pensionsberäkningar, säger hon.

- För oss som arbetsgivare är det viktigt att ge medarbetarna möjlighet att utvecklas och hitta nya vägar i yrkeslivet, säger personalchef Anneli Ekström. Jag tror att en arbetsgivare som både kan inspirera till att pröva nya vägar och ge en ökad trygghet för den som närmar sig pensionsåldern blir mer attraktiv, tillägger hon.

I omställningsprogrammet används kommunens egna resurser på Möjligheternas hus, Kommunhälsan och Karlskrona kompetenscentrum. Programmet kommer att genomföras i nära samarbete med de fackliga organisationerna och andra externa aktörer.

För mer information:

Anneli Ekström   
Personalchef    
Tfn 0455-30 35 38   

Eva Magnusson Larsson
Personalstrateg
Tfn 0455-30 36 02

 

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2008-10-24
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Snabb-start-for-omstallningsprogrammet/