Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Smart välfärd i Karlskrona får nationellt lyft

Smart välfärd i Karlskrona får nationellt lyft

Publicerad 4 juli 2016 14:16 | Uppdaterad 5 juli 2016 08:51
Karlskrona utvecklar, testar och tar tillvara på ny teknik i omsorgen för att underlätta för människor att vara mer självständiga. Nu är Karlskrona en av tio kommuner i Sverige som har valts ut att vara med i ett nytt program av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) för smartare välfärd.
Indikatorer som upptäcker fukt i inkontinensskydd, dörrar med hotellås och kameratillsyn på nätterna är några tekniska lösningar som testas i Karlskrona kommun. Ett omvårdnadsboende är även rustat för att pröva ny teknik och en visningslägenhet ska inspirera seniorer att hitta smarta lösningar för hemmet.

- Vi är glada att vi blev antagna till programmet, det visar att vi ligger i framkant i arbetet med att utveckla välfärdsteknologi. Genom programmet har vi möjlighet att ta del av det senaste inom området och lära av andra, samtidigt som vi kan dela med oss av våra erfarenheter, säger Martin Olsson, förvaltningschef på äldreförvaltningen.

Genom att vara med i programmet ”LEDA för smartare välfärd” ska Karlskrona kunna införa digitala lösningar snabbare och kvalitetssäkrat. De tio kommuner som är med i programmet ska inspirera varandra och utvecklas tillsammans. Deltagarna ska också arbeta fram ett koncept för att effektivisera arbetet med digitalisering inom alla kommuner i Sverige.

Läs mer om LEDA på SKL´s webbplats

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-07-05
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Smart-valfard-i-Karlskrona-far-nationellt-lyft-/