Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Samverkan för minskad ungdomsarbetslöshet och bättre rekryte...

Samverkan för minskad ungdomsarbetslöshet och bättre rekrytering

Publicerad 31 januari 2013 13:41 | Uppdaterad 31 januari 2013 13:51
Ett samarbete mellan Karlskrona kommun och Arbetsförmedlingen ska hjälpa unga arbetslösa att komma in på arbetsmarknaden. – Vårt samarbete med Arbetsförmedlingen gör att vi kan hjälpa till att minska ungdomsarbetslösheten. Att vi nu kan ta in semestervikarier tidigare gör att de får möjlighet till en längre introduktion på arbetsplatsen, säger Karlskrona kommuns personalchef Anneli Ekström.

Tack vare samarbetet mellan Arbetsförmedlingen och kommunen kan sommarens semestervikarier anställas tidigare. En praktikplats som följs av ett semestervikariat är både en chans att prova något nytt och en möjlighet till arbetslivserfarenhet.
– En praktikplats är ett bra sätt att komma närmare arbetslivet och för mycket gott med sig, allra helst när det som här följs av ett semestervikariat, säger Anders Johansson på Arbetsförmedlingen.

Möjligheten att kunna tidigarelägga rekryteringen av semestervikarier är en fördel för alla inblandade, inte minst för de som kommer ut i arbetslivet under en längre period.
– Ungdomarna behövs i kommunen och nu slipar vi ner trösklar och gör det lättare för dem att välja kommunen som arbetsgivare, säger kommunalråd Börje Dovstad.

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-01-31
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Samverkan-for-minskad-ungdomsarbetsloshet-och-battre-rekrytering-/