Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Ramdala skola kodar med Youtube-stjärna!

Ramdala skola kodar med Youtube-stjärna!

Publicerad 24 oktober 2017 08:51 | Uppdaterad 24 oktober 2017 09:22
På torsdag den 26 oktober är det dags för "Ramdalahacket". Den populära Youtubern Vlad Reiser kommer till Ramdala skola för att koda musik tillsammans med elever och lärare.

- Att koda är framtiden!, säger Vlad Reiser som själv testade programmering för första gången i samband med att tävlingen Kodkampen drog igång

”Ramdalahacket” på torsdag arrangeras för vinnarna av tävlingen "Kodkampen". I våras tog årskurs 4 och 5 från Ramdala skola hem juryns pris som det mest kreativa skolbidraget! Utmaningen var att skapa musikvideos och remixer av Marcus och Martinus hitlåtar med hjälp av programmering.

- Vi tycker att era bidrag i Kodkampen var riktigt coola musikvideos, hälsade Marcus och Martinus till Ramdalas elever i en inspelad video.

Både "Kodkampen" och "Ramdalahacket" är ett samarbete mellan Nickelodeon och Kodcentrum. Tanken är att barn får testa på programmering på ett lekfullt sätt i kodarverktyget Scratch, utvecklat av det amerikanska universitetet MIT.

Programmering är på väg in i skolans läroplan och allt fler lärare har börjat använda digitala verktyg som Scratch i undervisningen.

- Jag har haft Kodkampen som ett moment i musikundervisningen för årskurs 4 och 5 eftersom jag tycker att kodandet i Scratch passar bra med läroplanen för musik, särskilt med Kodkampen där eleverna har fått möjlighet att utveckla sin kunskap i att använda digitala verktyg och att delta i musikaliska sammanhang, säger Helen Nordström, lärare på Ramdala skola.

- Eleverna tyckte att det var superspännande att programmera och ännu mer spännande blev det när de sedan skulle delta i tävlingen!

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-10-24
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Ramdala-skola-kodar-med-Youtube-stjarna/