Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Raggmunkar möter isländsk fisksoppa

Raggmunkar möter isländsk fisksoppa

Publicerad 11 september 2014 13:15 | Uppdaterad 11 september 2014 13:18
Karlskrona kommuns kök serverar under vecka 38 måltider med Norden i fokus. På menyn står bland annat finsk kålrotslåda och dansk sjömansbiff.

Morötter, potatis och rödbetor

Temat Norden valdes dels för att hösten är säsong för råvaror som blåbär och rotfrukter men också för att maträtterna påminner om svensk husmanskost vilket kan passa många, från barnen i förskoleålder till äldre inom omsorgen.
 
De olika recepten har valts ut av en arbetsgrupp och är utformade så att de ska kunna anpassas beroende på hur många portioner som ska tillagas.
– Vi jobbar med olika temaveckor för att lyfta fram vår verksamhet. En temaaktivitet är positivt och roligt att genomföra och vi hoppas det ska uppskattas av våra gäster, säger Eva Wrobel chef för kostenheten
 
Under temavecka Norden lagas maten utifrån följande meny:
Finland/Måndag: Finsk kålrotslåda med rimmad skinka och senapssås
Island/Tisdag: Isländsk fisksoppa, smulpaj på blåbär med vaniljsås alt. vaniljglass
Sverige/Onsdag: Raggmunk med fläsk och lingonsylt
Danmark/Torsdag: Dansk Sjömansbiff med krispgurka
Norge/Fredag: Senapsbakad lax med gräddkokt fänkålsbädd

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2014-09-11
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Raggmunkar-moter-islandsk-fisksoppa-/